Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #66

søndag 10 september 2017 18:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Forhåndsomtale av album nummer to fra Serpent Power, med tittel Electric Looneyland. Deres selvtitulerte debut fra 2015 på Skeleton Key labelen er fremdeles tilgjengelig. Serpent Power er Ian Skelly og Paul Molloy, førstnevnte kjent fra The Coral. Bør sjekkes ut om du liker britisk psych-pop. Det samme gjelder også Skelly sitt debutalbum Cut From A Star, som i 2012 ble gitt ut på vinyl av Watertown Records i et så sparsomt opplag at det umiddelbart ble et ettertraktet samleobjekt.
 • Langt intervju med Robyn Hitchcock i anledning hans nye album, som ganske enkelt heter Robyn Hitchcock. Det får 4 stjerner lenger bak i bladet, "thought provoking and essential as ever". Kan også nevne at vinylutgaven av hans album Tromsø, Kaptein fra 2011 på norske Hype City har smått blitt en ettertraktet utgivelse som ikke er så lett å oppdrive.
 • Den tidligere nevnte utgivelsen The Lost Studio Sessions 1964-1982 som samler demo-opptak gjort av  Gene Clark i denne perioden får 5 stjerner her. Utgiver Sierra ser ut til å ha lagt flid i lydproduksjonen, og førsteopplaget på 2xLP er presset på 200g vinyl. Det er en ganske kostbar utgivelse, men kanskje kommer det en regulær 180g pressing senere.
 • Australske Festival er ute med en samler med den fristende tittelen Running The Voodoo Down: Explorations In Psychrockfunksouljazz 1967-80. Mye bra her, og den kommer også på vinylformatet, men egner seg kanskje best som en introduksjon for de som ikke har så mye med disse artistene fra før: Miles Davis, James Brown, Funkadelic, Buddy Miles, Sly & The Family Stone, osv.
 • Black Angels fra Austin er ute med sitt femte album, Death Song får 4 stjerner her og det antydes at dette kanskje er deres beste album så langt. Har ikke noen av dem, men liker alltid det jeg hører når jeg kommer over en låt på nettet med dem. Låten er gjerne bygd opp rundt solide mørke og fuzza psych-riff som gnages inn. På sitt beste blir man lett dratt med, andre ganger blir det mer masete.
 • Psych-rocken til svenske Flowers Must Die er mer variert. Deres album Kompost kommer på Rocket Recordings og bare det er vel en grunn til å sjekke det ut. Minst like lyttbart som Goat i mine ører, uten sammenligning for øvrig.
 • 5 stjerner for Into The Woods, det nye albumet fra Hawkwind. Obligatorisk, står allerede i hylla!
 • 50:50@50 er den noe nerdete tittelen på et nytt album fra Fairport Convention. Det er imidlertid ikke noe nerdete over musikken de byr på, en blanding av konsertopptak og nytt materiale. CD-utgaven inneholder fire spor mer enn vinylutgaven, så det spørs om ikke den er å foretrekke. Får 4 stjerner.
 • Australske Pond sitt sjuende album The Weather får 4 stjerner og omtalen avsluttes med "this ambitious prog-soul-psych-funk-space-jazz odyssey may be their masterpiece". For min del så blir dette for syntetisk, spesielt det rytmiske.
 • Da fenger The Sundowners sitt andre album langt mer. 4 stjerner for Cut The Master: "Space-rock, folk-rock, sinewy bass-lines, propulsive beats and a synthy ambience combine into a truly special brew. And then there are those dual female vocals. Low points? There aren't any." Kan til tider minne om de nederlandske okkult-rockerne Devil's Blood, mørkt, melodisk og fengende. Såpass bra dette at jeg får sjekke ut debutalbumet deres fra 2015 også, selv om vinylutgaven her ser ut til å bli en utfordring å få tak i nå. Begge for øvrig på tidligere nevnte Skeleton Key Records (The Coral etc.), og Skelly-etternavnet finner vi mange steder på Cut The Master, en svært musikalsk familie ser det ut til.
 • Spanske Munster Records har tidligere gitt ut The Lyres sine to første album på vinyl. God amerikansk garasje-retro fra 80-tallet. Nå kommer de med en 7x7" single-boks kalt Lucky Seven. Flere av låtene finnes på disse to albumene, så dette blir vel mest aktuelt til innkjøp for blodfansen, selv om disse 7"-boksene fra Munster er lekre og av god kvalitet på alle måter.