Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #67

fredag 03 november 2017 18:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Debutalbumet til BNQT, Volume 1, får 4 stjerner. En slags supergruppe med medlemmer fra Grandaddy, Band of Horses, Travis og Franz Ferdinand. Vel, siden det er bare førstnevnte av disse som fenger meg, så var det ikke noen overraskelse at dette høres litt kjedelig ut. Fint produsert, men glatt og forglemmelig 70-talls inspirert melodisk poprock.
 • Annonse for Living In The Shadows Part 2, en ny Bert Jansch (Pentangle) 4xLP boks, denne samler albumene Crimson Moon (200), Edge Of A Dream (2002) og The Black Swan (2006) og plusser på med en LP med demoer og outtakes. Boks nummer 1 står i hylla, lekker sak, denne er bestilt. Prøv Panorama her hjemme for en OK pris.
 • LIten artikkel om Gospelbeach og deres nye album Another Summer Of Love. "What if an artist like Gram Parsons would've been around in the late 70s and been exposed to The Cars, Tom Petty and Cheap Trick (FM rock) and been inspired by it?" spør de, og sier videre "Another Summer Of Love is our attempt to a modern record ... as if this was 1978/79". Pen og melodisk poprock med fine harmonier, hakket mer fengende enn BNQT er det i hvert fall. Petty-inspirasjonen høres godt i "In The Desert", som godt kan godt gli inn på en sommerpop-spilleliste.
 • Den tyske Brain labelen dokumenteres nå med egen 8xCD boks og medfølgende bok. Tittelen er The Brain Box: Cerebral Sounds Of Brain Records 1972-1979. Ikke alt er like bra, men her er det en god del prog/kraut rock å finne. Og våre egne Ruphus er også representert, ikke med låter fra noen av albumene deres som ble gitt ut på Brain, men 4 konsertopptak fra Brain-Festival I og II i Essen, fra 1977 og 1978. En gild utgivelse dette.
 • Liten artikkel om CaStLeS og deres debut-LP Ffooresteering. Føyer seg inn i pen rekke med walisiske lyttbare psych-pop band, med rolige og litt innadvendte låter. LP-en er tatt opp en campingvogn på et 16-spors portastudio, så etter dagens standard kan det kalles lo-fi, men lyden og produksjone er helt kurant.
 • Unicorn sitt tredje album Too Many Crooks fra 1976 får 5 stjerner her, samtidig som bandet presenteres over 8 sider. Alle deres tre første album nyutgis nå av Esoteric, med diverse bonusspor. Album nummer 2 og 3 er produsert av David Gilmour, som også er med på enkelte kutt. Dette country/folk-soft-pop bandet fra UK er kanskje ikke essensielt å ha i samlinga, men mye fin musikk, som kanskje best nytes på pressinger fra 70-tallet. Esoteric sine nyutgivelser er på CD-formatet.
 • Dungen og deres utgivelse Häxan dekkes over en to sider lang artikkel. Häxan er Dungen sitt alternative soundtrack til en gammel film, og da skulle man kanskje tro at det var snakk om den svensk/danske filmklassikeren Häxan (Witchcraft Through the Ages) fra 1922 (fascinerende film, som allerede finnes tilgjengelig med ulike lydspor), men det er altså den tyske The Adventures of Prince Achmed fra 1926 det er snakk om. Denne utgivelsen fra Dungen kan sikkert nytes som lyd alene, men jeg har foreløpig stått over. Har mer lyst til å se filmen med dette lydsporet, om det blir mulig. Verdt å nevne også at Prince Thomas har gjort sin remiks av denne utgivelsen. Begge disse er ute på Smalltown Supersound, Dungen som enkel LP, Prince Thomas sin versjon som 2xLP.  Og: US labelen Mexican Summer har sin spesialutgave av Häxan, med en ekstra 12-tommer med konsertopptak. Dessverre utsolgt, men ikke helt umulig å få tak i.
 • Black Beauty / Miles Davis At Fillmore West ble opprinnelig gitt ut på vinyl i 1973, men bare i Japan. Nå  har Music On Vinyl kommet med en nyutgivelse av denne 2xLP-en, som er et konsertopptak fra 1970, hvor Davis og hand band faktisk varmet opp for Grateful Dead. 5 stjerner her, og selvfølgelig interessant for fans av Davis sin tidlige elektriske jazzrockfunkfusion-periode, siden dette er tatt opp mellom Bitches Brew og A Tribute To Jack Johnson.
 • Jackpot Records er ute med nyutgivelser på vinyl av de tre første albumene til The West Coast Pop Art Experimental Band. Det er snakk om lyd fra originale mono mastertaper. Tja, jeg vet ikke, hvis jeg først skal skaffe meg disse (er vel på tide) så tror jeg at jeg foretrekker stereoutgavene. I hvert fall hvis jeg skal dømme etter utgavene som er tilgjengelig på Tidal, sammenlignet med lydsnutter fra disse monoutgavene, men de får altså 5 stjerner her.
 • Den britiske Sugarbush labelen har jeg nevnt tidligere, mye bra retropop der. Summer Rain (opprinnelig gitt ut for par år siden på den spanske labelen Pretty Olivia Records) samler det beste fra skotske The Wellgreen, 4 stjerner her for en fin pakke med rett fram fengende melodisk popmusikk med 70-talls røtter. Wings, Elliot Smith og Todd Rungren nevnes som referansepunkter.
 • 4 stjerner til boka The Odessey: The Zombies In Words And Images, som feirer klassikeren Odessey & Oracle fra 1968. Kanskje på ønskelista til jul da.