Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #68

tirsdag 07 november 2017 18:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Dave O' Grady fra Seafoam Green plukker sine favorittalbum, og blant dem finner vi The Derek Trucks Band sitt album Songlines fra 2006. Som Allman Brothers fan siden 70-tallet burde jeg vel ha fulgt med på Derek Trucks sin karriere litt bedre enn jeg har gjort. Songlines finnes ikke på vinyl, så inntil videre velger jeg å nyte det via strømming. Et solid album fra en av rockens beste blues-slide-gitarister.
 • O'Grady trekker fram mye annet bra også, blant annet et konsertalbum fra 1972, et opptak fra Ultrasonic Studios 1972, med Bonnie Raitt og Lowell George med flere. Dette er slett ikke det eneste lytteverdige som ble tatt opp live i dette New York studioet på den tiden. Det finnes blant annet et par konserter med Little Feat fra 1973 og 74 som er fantastisk bra, med bra lyd også, og de kan hentes ned gratis i god kvalitet fra archive.org.
 • Boka 1967: A Complete Rock Music History of the Summer of Love av Harvey Kubernik ser ut til å egne seg bra til oppføring i jule-bokønskelista.
 • 16-siders artikkel kalt The Power Of Soul, som ikke handler om soulmusikk, men er en "celebration of the black rock revolution", med stoff om blant andre Hendrix, Funkadelic, The Last Poets og Sly Stone. Alt bra, en artikkel å vende tilbake til.
 • Samme kan sies om artikkelen om de britiske 70-talls progrockerne Patto, i anledning Esoteric sine nyutgivelser (på CD) av deres første fire album.
 • Fin artikkel også om Austin, Texas bandet Cold Sun og deres undergrunns-psych klassiker Dark Shadows fra 1970. Her kan det være verdt å nevne at den tyske World Of Sound labelen sin nyutgivelse på vinyl av denne holder høy kvalitet, og spesielt attraktiv er utgaven fra 2008 som plusser på en 10-tommer med konsertopptak.
 • Jeg har ingenting med The Turtles i platehylla. Vet heller ikke om jeg er interessert nok til at den nye boksen fra Edsel/Demon med nyutgivelser av alle deres 6 album fra 1965-70 havner på ønskelista. I The Albums Collection er de to første i mono, resten i stereo, alle remastret av Bill Inglot og skal etter sigende være gode sånn sett. Disse remastringene er også tilgjengelig på CD-formatet, enkeltvis, med diverse bonusmateriale. Sammen med 2xCD samleren All The Singles, skulle LP-boksen gi en super dekning for den som måtte ønske det.
 • Den flotte 8xCD boksen The Brain Box: Cerebral Sounds Of Brain Records 1972-1979 har jeg tidligere nevnt. Her får den god omtale og 4 stjerner. Den 76-siders boka inneholder bandpresentasjoner på både engelsk og tysk. Minus for Ben Graham som i omtalen her påstår at norske Ruphus ikke satte noen spor etter seg.
 • The Byrds: Live At The Fillmore 1969 er reutgitt på CD-formatet. Et bra konsertopptak som først ble publisert i 2000, i følge Discogs. Tror jeg likegodt hører denne på strømming framfor å betale for det som ser ut til å være en regulær CD-utgivelse uten noe hefte. Når jeg lytter på opptaket nå så er noe av det første som faller meg inn at R.E.M. har hentet mye fra The Byrds ...
 • Baltimore psych/heavy-rockerne Maypole sitt selvtitulerte album fra 1971 reutgis av spanske Vinilissimo. Et slett ikke ueffent album for fans av sjangeren.
 • Esoteric har samlet de tre første albumene til Quintessence over 2 CD-er (Move Into The Light: The Complete Island Recordings 1969-1971). Høy hippie-faktor på denne gjengen fra London, kanskje litt for høy ... høres en tanke datert ut i så måte.
 • Tyske Bear Family har gitt ut svenske Tages sitt album Studio fra 1967 på nytt, og her følger det en DVD med LP-en. Den inneholder den svenske TV-produksjonen Dalamania: En Fantasisvit, som for øvrig også ligger tilgjengelig på YouTube, men kvaliteten på DVD-en er sannsynligvis bedre.
 • Flashback Magazine gir også ut utvalgte obskuriteter på nytt, og New York singer/songwriter John Wonderling sitt album Day Breaks fra 1973 får 5 stjerner her. Det er nok litt i overkant, men kanskje de drar på litt som et kollegialt nikk til Flashback. "Man of Straw" er litt småpsykedelisk og tatt med på en del psych-samlere, men ellers er det gode poplåter og Wonderling har en bra stemme.
 • Magic Bus fra Devon, UK, er et progrock band som treffer min smak bra. Melodisk, lett jazzfaktor og fin stemning, Canterbury er uungåelig å nevne, og navn som Caravan og Gong droppes lett i omtaler. Både Transmission From Sogmore's Garden fra 2014 og Phillip The Egg fra i år er ute på vinyl nå og anbefales på det varmeste til de som rykker til av de nevnte referansene. 4 solide stjerner her, burde vært 5.
 • Crystal Jacqueline får 5 stjerner for sitt album Await The Queen, ute på den fine labelen Mega Dodo. Treffer ikke meg helt, har kanskje noe med stemmen å gjøre.
 • Når Paul Roland gir ut noe nytt er det verdt å følge med. White Zombie får 4 stjerner her, kunne gjerne vært 5 for min del. Her er det mye bra for de som liker hans erke-britiske vokal og litt særegne musikalske teft. På White Zombie har han etter signede latt seg inspirere av Dr. John og Bela Lugosi (albumet var opprinnelig tenkt som lydspor til en av hans filmer) og laget et fascinerende album, vakkert og fengende gotisk mørkt. Bare på CD foreløpig.
 • En annen Paul, Weller, får også 4 stjerner for sitt album A Kind Revolution. Mer mainstream dette, men Weller er jeg litt fan av, så dette står allerede i hylla.
 • OTT Select! Volume 1 er tittelen på en samle-LP utgitt på Pointy Little Heads. I følge omtalen her er sporene stemt fram på en Facebook-gruppe kalt OTT/On The Turntable, som jeg ikke har klart å spore opp. Men de 5 stjernene utgivelsen får her er fullt fortjent, et vell av nye navn her som er verdt å sjekke ut. En løselig fellesnevner kan være rolig folk-relatert psych-pop. LP-en er limitert til 300 eksemplarer.
 • Nytt nummer av It's Psychedelic Baby omtales i positive vendinger som fortjent. Liker du folk/psych bør du snappe opp dette (Issue #2/2), selv om mesteparten av stoffet finnes på nettet i bloggformat. Det er jo langt enklere og hyggeligere å bla i ei blekke foran stereoanlegget enn å fikle med en mobil, nettbrett etc.
 • Psychedelia: 101 Iconic Underground Rock Albums 1966-1970 er den svært fristende tittelen på en bok av Richard Morton Jack, mannen bak tidligere nevnte eminente Flashback Magazine og bøkene Endless Trip og Galactic Ramble (sjekk dem ut), for å nevne noe. Det bør holde til at boka føres rett inn inn på må-ha lista.