Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Record Collector #468, July 2017

lørdag 06 januar 2018 18:58

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Fine, store artikler om The Move, Teenage Fanclub og Fairport Convention.
  • Artig, lang artikkel kalt "How To Collect Records Properly", fullt av tips for både nybegynnere og de som har holdt på en stund. Inkludert en humoristisk oversikt over ulike samlertyper: The Newbie, The Obsessive, The Shepherd, The Hoarder, The Investor, The Paranoiac, The Upgrader & The Easy Lover. Vanskelig å ikke føle seg truffet i enkelte av beskrivelsene her ...
  • Roky Erickson sitt folkrock-fokuserte album All That May Do My Rhyme fra 1995 er ikke så lett å finne på bruktmarkedet på vinyl. Greit derfor at det har blitt nyutgitt, selv om det nok kommer et stykke ned på listen over essensielle Roky album.
  • Hva, bare 3 stjerner for nok en Grateful Dead liveboks?! Cornell 5/8/77 5xLP-utgivelsen er en ny 5-stjerner i min bok! Lyden er knallbra, musikken også, selvfølgelig.
  • 5 stjerner til deluxe 3xCD+2xDVD utgaven av Songs From The Wood. Dette Jethro Tull albumet fra 1976 er også en av deres beste. Med 96-siders bok i tillegg, obligatorisk.
  • Silhouettes And Statues; A Gothic Revolution 1978-1986 er en 5xCD samleboks fra Cherry Red. For en som hadde et svært selektivt forhold til gothrock på den tiden, er dette en fin anledning til å skaffe seg et overblikk over artister som ble silt bort kanskje litt for fort, og andre man knapt har hørt om. 4 stjerner her, som alltid står Cherry Red for kvalitetsbokser, denne med 48-siders hefte.
  • Peter Perrett og The Only Ones har mange dedikerte fans, ikke uten grunn. Her blir det 5 stjerner til Perrett sitt comeback album How The West Was Won. Hans forrige og første soloalbum Woke Up Sticky må vi helt tilbake til 1996 for å finne. Spørs om ikke dette nye havner langt opp på lista over 2017 favoritter.
  • 4 stjerner til deluxe-nyutgivelsen av Radiohead sitt mesterverk fra 1997, OK Computer. For anledningen omdøpt til OKnotOK 1997-2017. En del bonusmateriale selvfølgelig, og deluxe-utgaven kommer med en tykk påkostet bok. På Hoffman-forumet meldes det imidlertid om litt svikt i kvalitetskontrollen på vinylpressingene, og det gjelder visst både US og EU utgavene. Har du vært uheldig, bør du få byttet til strøkne og knitrefrie pressinger.
  • Roger Waters sitt nye album står allerede i hylla, Is This The Life We Really Want? får 5 stjerner her. Joda, dette er Waters i fin form, men sett opp mot de virkelige store klassikerne han har vært involvert i, er det vel riktigere å gi den en solid 4-er.
  • Har ikke noen Steely Dan bok i hylla, så Anthony Robustelli sin Steely Dan FAQ kan være verdt en titt. I omtalen hvor den får 4 stjerner nevnes en annen bok: "There's Brian Sweet's fact-heavy Reelin' In The Years but man, is it dry". Den er nok likevel et førstevalg om du er interessert i mest mulig informasjon om studioinnspillingene, mens en tredje bok, Major Dudes: A Steely Dan Companion, samler en masse interessante intervjuer og omtaler av albumene.