Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #73

søndag 04 februar 2018 12:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Helsides skryteannonse for Brighton-bandet The Dials sitt album That Was The Future. "One of this year's best new albums" og 5 stjerner fra Shindig! Sitatet fra Strangebrew stemmer nok: "There's much to delight fans of Anglophile spych and early prog in That Was The Future". Litt for mye snappy retro orgelriffing etter min smak, men fine melodier og vokale harmonier.
  • Motorpsycho presenteres over en hel side, og får mye skryt som avsluttes med: "Anyone lacking a fix of fully immersive experimental psych prog from the old school should look no further." Litt lenger bak i bladet finner vi en helsides annonse fra Rune Grammofon for bare Motorpsycho utgivelser. Denne type redaksjonelt samrøre med annonseavdelingen er selvfølgelig ikke noe nytt fenomen og noe vi leve med i denne type nisje-publikasjoner.
  • 4 stjerner til Esoteric sin samleboks som dekker britiske Stray sin karriere over 4 CD-er. På mange måter solid 70-talls rock, men de manglet det lille ekstra, og bandet havnet etter hvert i skyggen av mange andre. All In Your Mind; The Transatlantic Years 1970-1974 blir dermed en utgivelse for de spesielt interesserte.
  • Nyutgivelser av de to siste av Tim Buckley sine album, Sefronia (1973) og Look At The Fool (1974). Begge inngår i den såkalte "sex-funk" trilogien av album fra Buckley. En artist og en vokalist som aldri sto stille, og var kreativ gjennom hele sin karriere, som dessverre ble alt for kort. Har til gode å høre alle hans album, men det skal gjøres.
  • The Pretty Things gikk i 1969 i studio sammen med ukjente franske vokalisten Philippe DeBarge som da steppet inn for vokalist Phil May. Albumet ble imidlertid ikke utgitt offisielt før i 2009, av Ugly Things. Nå har Madfish gitt det ut på nytt, med nytt omslag og ny undertittel: Rock St. Trop. "If you don't already own the (now sold out) UT edition, then best invest in some truly magicla psychedelia herewith." 5 stjerner.
  • 5 stjerner også til nyutgivelsen av Pearls Before Swine (Florida) sitt debutalbum fra 1967, One Nation Underground. Går for å være et av de tidligste psychfolk albumene, her hevdes det å være det aller første. Uansett både historisk interessant og et fint album. "This one's a must have". Deres senere album varierer litt kvalitetsmessig, men flere av dem er også verdt å sjekke ut.
  • Heavy Liquid er tittelen på en CD/2xLP som samler kremen av diverse studioopptak med The Stooges fra 1972 og 1973 som Easy Action gav ut i form av en 6xCD boks med samme tittel i 2005. Får 4 stjerner her, men vær obs på at lydkvaliteten er variabel og ikke i samme klasse som energinivået i musikken.
  • 5 stjerner til Silverlake, det nye albumet fra Pugwash, som her er redusert fra et band til en duo, men likevel "possibly the strongest Pugwash album to date". Melodisk og leken solskinnspop med fine melodier/harmonier, et sted mellom Andy Partridge og Gerry Rafferty.