Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #74

søndag 04 februar 2018 13:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Bergensbandet Electric Eye får en sides presentasjon pluss 4 stjerner for sitt nye album From The Poisonous Tree lenger bak i bladet. "This has to be one of the standout psych releases of 2017". Den fargede vinylvarianten fra Jansen Plateproduksjons står selvfølgelig allerede i hylla.
  • Det er mye groovy 70-talls funk der ute. Ikke lenge siden jeg oppdaget Mandrill fra New York, og i dette nummeret skriver Shindig! om Maxayn, et band fra L.A., navngitt etter vokalist Maxayn Lewis. Maxayn er glattere enn Mandrill, men begge to kan anbefales for de som vil gå litt videre enn Parliament, Funkadelic, Sly & The Family Stone og lete etter gode funkband fra 70-tallet. Cherry Red er ute med samleren Maxayn Reloaded; The Complete Recordings 1972-1974, en 3xCD samler. Visstnok første gangen deres tre album gis ut på CD-formatet. Det er mulig å skaffe seg originale US vinylpressinger uten å blakke seg, er rimelig sikker på at de låter hakket bedre.
  • Maximum As & Bs; The Complete Singles samler rubbel og bit av The Who sine singler i en 5xCD boks, med 48-siders hefte. Deler av innholdet her har også blitt gitt ut som separate 7" vinyl-bokser, men å få alt samlet på denne måten er ganske så perfekt. Det diskuteres høyt og lavt på Hoffman-forumet om mono/stereo-mikser og sammenligninger med originale singler. Konklusjonen er vel at de originale singlene ofte låter bedre, noe som taler for at CD-boksen er å foretrekke framfor vinylboksene i dette tilfellet.
  • Los Plantronics sin samler The Worst Is Yet To Come; The Best Of 1995-2017 får 3 stjerner. Vel, de har jo et litt smalt nedslagsfelt med sin "mariachi-surf-rockabilly", som musikken beskrives som her, men vinylutgivelsen fra Jansen Plateproduksjon er flott den.
  • Schizo Fun Addict var første band ut på den flotte Fruits de Mer Labelen, med en single i 2008. Nå gjør FdM stas på bandet ved å gi ut deres 2013-album The Sun Yard på vinyl, i et såpass begrenset opplag (og begrenset distribusjon) at det er litt vanskelig/dyrt å få tak i nå. Et supert psychrock album.
  • Har så vidt tidligere nevnt album nummer to fra Serpent Power (Ian Skelly og Paul Molloy), her får Electric Looneyland 5 stjerner. Hvilket betyr at i likhet med debutalbumet så bør dette sjekkes ut om du er interessert i ny britisk psykedelia.