Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Record Collector #486, December 2018

lørdag 23 februar 2019 21:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • En-sides artikkel om The Sensational Alex Harvey Band sin opptreden på The Old Grey Whistle Test i 1973, med utgangspunkt i trommeslager Ted McKenna sine livlige beskrivelser. McKenna holder på å skrive en bok om sitt musikkliv, og dette tyder på at det kan bli morsom lesning. Opptaket er også verdt å se, noe ligger på YouTube, men i ganske dårlig kvalitet.
  • 5 stjerner og en omtale som strekker seg over 2 og en halv side for 50th Anniversary Edition av Beatles sitt White Album. Inkludert er blant annet drøssevis av alternative takes og tidlige demoversjoner (Esher Demos). Mest omfattende er 6xCD+Blu-ray utgaven, men det finnes også en 4xLP utgave som da har albumet med remastret stereo og Esher Demos fordelt over 2 LP-er. De fleste har vel dette albumet i hylla allerede, og demo-opptakene er det vel ikke så nødvendig å ha på vinyl, så her frister CD-boksen mest.
  • 4 stjerner til Marianne Faithfull sitt nye album Negative Capability, hvor hun igjen samarbeider med Rob Ellis (PJ Harvey), Warren Ellis (ikke i slekt med Rob!) og Nick Cave, og igjen serverer et sett med mørke men oppløftende låter, som passer bra til hennes særegne stemme. Ekstra artig for oss nordmenn er det at Sivert Høyem er kreditert som låtskriver på åpningslåten her, "Misunderstanding", sammen med Faithfull selv, Ed Harcourt og Rob McVey. Sistnevnte var da sammen med Høyem i Paradise-prosjektet, som kortsluttet etter bare å ha gitt ut en 12-tommer og ha holdt noen få konserter.
  • 4 stjerner også til Hawkwind-avleggeren Hawklords sitt nye album Brave New World. "A reliabely solid record of melodic spacerock psychedelia." Foreløpig bare tilgjengelig på CD ser det ut til.
  • Metallica legger seg på nivå med King Crimson når det gjelder å inkludere bonusmateriale til super-deluxe utgavene av sine album. ...And Justice For All kommer blant annet med hele 11 CD-er med demoer, råmikser og konsertopptak. Du skal være bra blodfan for å høre gjennom alt dette. Albumet er selvfølgelig også inkludert på vinyl, men de som trodde at den manglende bassen nå har ramlet på plass blir skuffet. Den er nok borte for alltid etter at Lars Ulrich kommenderte den skrudd ned (ja, bortimot av) i 1998.
  • Muse får lunkne 3 stjerner for sitt nye album Simulation Theory. Interessen min for Muse har vært dalende de siste årene. Det virker som at de har gått seg fast i sitt egen formel, som etter at de har meislet den ut begynner å virke litt snever og bli noe utslitt.
  • Lunken er også omtalen av Bohemian Rhapsody, filmen om Queen. Selv har jeg store problemer med å nyte spillefilmer om artister og band hvor disse da spilles av skuespillere. Det blir alt for ofte kleint å se på, noe traileren jeg har sett for denne filmen også tyder på. Gi meg en god dokumentar i stedet.