Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #87

onsdag 27 februar 2019 21:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Liten artikkel om danske The Sonic Dawn i anledning deres nye (og tredje) album Eclipse. "A graceful psych-rock odyssey" beskrives det som. På pluss-siden får vi ta med at de har gått for et organisk lydbilde. Albumet består ikke av lange psych workouts men korte låter, men selve låtmaterialet er kanskje litt uoriginalt og noe anonymt.
 • En-sides artikkel om Joe Bourdet og hans debutsingle "Seamist" / "El Capitan", som får mye skryt her. Bourdet er fra Nevada City i California og da er det kanskje ikke så underlig at referansene går til Bread og Eagles når det er snakk om melodisk og lett countryinspirert soft-rock. Jeg ble ikke like imponert som skribenten her, men vi får nok en påminnelse når det kommende debutalbumet er ute.
 • Langt intervju med Ken Scott, plateprodusent og lydtekniker som blant annet arbeidet sammen med The Beatles i Abbey Road studioet på 60-tallet. Artikkelen kjøres i forbindelse med den nylige deluxe-utgaven av The White Album, men fungerer også bra som en teaser til Scott sin selvbiografi som kom for noen år siden: Abbey Road to Ziggy Stardust: Off the Record with the Beatles, Bowie, Elton & So Much More.
 • Cherry Red får 5 stjerner for sin 50-års deluxe 3xCD+LP utgave av The Crazy World Of Arthur Brown og deres selvtitulerte album. Et album som i følge omtalen her "has to rank as arguably the most distinctive indigenous British underground psych release of 1967/68". Har du sansen for hammond-orgel drevet progressivt rockteater i form av et konseptalbum, look no further. Herlig vokal fra Brown selv, han går både Ian Gillan (Deep Purple) og David Byron (Uriah Heep) en høy gang når det kommer til volumiøs falsettsang. Kommer her med LP i stereomiks, mens du finner både stereo- og monomiks på CD, sammen med mange bonusspor. Pluss et hefte tror jeg, eller i hvert fall omfattende liner notes. Nå skal det nevnes at mye av bonusmaterialet her har vært ute på CD tidligere, blant annet på 2xCD utgaven fra Esoteric Recordings utgitt i 2010. Går du for den kan du sikkert skaffe deg en tidlig press av LP-en i brukbar stand for noenlunde det samme du må ut med for denne deluxe-utgivelsen.
 • Da passer det bra å nevne nyutgivelsen av Nicholas Greenwood sitt album Cold Cuts fra 1972. "The missing link between The Crazy World Of Arthur Brown and Steve Hillage's Khan, Cold Cuts came about when bassist/vocalist Nicholas Greenwood was in LA having quit the increasingly chaotic Crazy World to focus on his own music." Dette er også keyboard-dominert progrock, ganske så bra. Det er nyutgivelsen på vinyl fra Swordfish som får 4 stjerner her. Tidlige pressinger av denne er ultrasjeldne, og tidligere er det bare Akarma som har gjort denne tilgjengelig på nytt på vinyl. Finner ikke noen opplysninger om lydkilder her, så denne nye fra Swordfish er kanskje ikke noe vesentlig bedre enn Akarma sin utgave.
 • Ny Dick's Picks vinylboks! Da vet vel alle at vi snakker om Grateful Dead. Tidligere har utvalgte konserter kommet på vinyl fra Brookvale Records, til Rhino tok over rettighetene stafettpinnen, men denne gangen ser det ut til at det er Grateful Dead Productions som står som utgiver. Uansett utgiver så har kvaliteten vært bra hele veien, og denne 6xLP boksen av Dick's Picks 34: 11/5/77 Community War Memorial, Rochester, NY ser like lovende ut, får 4 stjerner her. Det ser ut til at dette er en limitert utgivelse som er hånd-nummerert i 1500 eksemplarer.
 • Den flotte spanske labelen You Are The Cosmos har gjort enda et av de tidligere albumene til Soft Hearted Scientists tilgjengelig på vinyl. Wandermoon fra 2011 får 4 stjerner her. XTC-referansen unngår vi ikke denne gangen heller: "Imagine Syd Barrett, Ray Davies and Andy Partridge found themselves locked in a recording studio together with a bunch of instruments left over from an Incredible String Band rehearsal. That should give you some idea." Og fenger den tanken så fenger nok Soft Hearted Scientists også.
 • 4 stjerner også til 3xCD samleren Come Join My Orchestra: The British Baroque Pop Sound 1967-73 fra Grapefruit Records. Pop med strenge- og/eller blåseinstrumenter eller andre orkestrale tilsnitt altså, ikke nødvendigvis verken psykedelisk eller progressivt, men det også. Kommer med 40-siders hefte.
 • 4 stjerner til I'm Sticking With You: An Introduction To Moe Tucker, en LP-utgivelse fra Modern Harmonic, som er et underbruk av Sundazed. "If you love the Velvet Underground but have never bought solo Moe, you need this in your life." Det ser ut til at dette er et utvalg av låter fra Sundazed sin mer omfattende 3xLP I Feel So Far Away: Anthology 1974-1998, utgitt i 2012. Den er fremdeles lett tilgjengelig, så kanskje man heller bør gå for den.
 • 5 stjerner til franske Electric Retro Spectrum og deres mini-album Sub-Urban. "This type of apocalyptic garage-rock might have been done before, but it's rarely been done better." Grøvlete stoner-garasje, innimellom med kvinnelig vokal som kan minne om britiske Cranes. Hører mye heller på dem, uten sammenligning for øvrig.
 • 4 stjerner til norske Seid og deres nye album med den flotte tittelen Weltschmerz, Baby! "There's a feverish, occult vibe to this album - perhaps the best comparison is with Finnish mavericks Circle, who trade in a similar mix of heavy riffs, psychedelic electronics and strange atmospheres." Circle har gjort så mye forskjellig at den sammenligningen holder nok vann. Seid kjører med norske tekster denne gangen og det fungerer riktig bra. Om noen sier at dette er deres mest varierte og også beste album så langt, så er jeg gjerne enig.
 • Fruits de Mer er ute med tre nye singler som alle får gode tilbakemeldinger her. 5 stjerner går til Nick Nicely og hans versjoner av "All Along The Watchtower" (Dylan) og "The Doors Of Perception" (Doors), 4 stjerner til både Elfin Bow & Gary Lloyd og The Chemistry Set.