Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Record Collector #488, January 2019

torsdag 28 februar 2019 21:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Noen små endringer i layout fra og med denne utgaven av Record Collector, og i tillegg tar de etter Shindig! og har skilt ut plateomtaler av nyutgivelser i en egen seksjon.
  • Reklame for et nytt livealbum med Wishbone Ash, Live At Glasgow Apollo 77. Fra tampen av glansdagene, og en del av Front Page News turneen, og en dobbel live-LP selvfølgelig. Denne konserten var ikke med i The Vintage Years 30xCD boksen, og blir dermed et obligatorisk kjøp for min del. (Får 4 stjerner og mer enn godkjent i Record Collector #489).
  • Luke Haines skriver veldig artig og bra om John Cale i sin faste "writes the shuk out of rock'n'roll" spalte.
  • Artikkel om John McLaughlin hvor McLaughlin selv kommenterer et utvalg av hans egne album. Fikk meg til å føre opp et par av hans elektriske/jazzrock albumene på wantlista. Ved siden av den nye og tidligere nevnte Live in San Francisco, hvor han gjør Mahavishnu Orchestra låter sammen med Jimmy Herring.
  • Det ikoniske bildet fra coveret til London Calling preger forsida av dette nummeret av RC, og vi finner da en serie av artikler over 19 sider om The Clash og dette albumet inne i bladet. I løpet av året kommer det nok en 40-års jubileumsutgave av London Calling, og da er det bare å vente i spenning på om de har klart å grave fram noe mer bonusmateriale enn det vi har fått tidligere. 25-års 2xCD+DVD utgaven kom blant annet med The Vanilla Tapes, som da var øvingsopptak fra innspillingene til albumet.
  • 4 stjerner til Big Star: Live On WLIR, tidligere utgitt på CD, først i 1992. Dette er et radiosendt opptak fra 1974, og gull for fansen. "A crystal-clear WLIR-FM radio broadcast from March 1974 of a set culling the best songs from #1 Record and Radio City, surely here was the chance to hear the band at the height of their power-pop-powers." Lydkvaliteten er vel likevel ikke så mye mer enn grei og midt på treet, så om du trenger dette på vinylformatet er en annen sak. Omnivore har uansett nå sørget for at du har muligheten til det, som 2xLP.
  • Uka før Pete Shelley (Buzzcocks) døde, på tampen av fjoråret, gjorde han et intervju med RC, hvor han snakker om slutten av 70-åra og albumene de gjorde da. Sannsynligvis da i forbindelse med at deres to første album nå er gitt ut på nytt på vinyl av Domino Records. De har benyttet originale mastertaper, men disse har da gjennomgått en ny digital remastring, så mest sannsynlig (og i følge tilbakemeldingene på Hoffman så langt) er nok tidlige pressinger hakket bedre. Og hakket dyrere å få tak i ... Uavhengig av det så får Another Music In A Different Kitchen og Love Bites henholdsvis 4 og 5 stjerner lenger bak i bladet.
  • Teenage Superstars: The Sound Of Young Scotland ser ut til å være en film som er verd å få med seg om muligheten byr seg. "Documentary charting Glaswegian independent musick 1982-92." Med navn som The Jesus & Mary Chain, Primal Scream og Teenage Fanclub. Allestedsnærværende, eller i det minste mangestedsnærværende Thurston Moore bidrar også med sine betraktninger, og historien blir fortalt av Kim Deal (Pixies).