Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #88

onsdag 06 mars 2019 20:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Artikkel om Michael Chapman i anledning hans nye album True North. Light In The Attic har gjort gode nyutgivelser av en lang rekke av hans tidlige og solide album fra 1969 og utover, men det er høy kvalitet over hans nyere også. For de som liker nedtonet akustisk folk av den mer reflekterende typen, garanterer Chapman en fin og rolig stund med True North.
 • Reklame for Tim Bowness sitt nye album Flowers At The Scene. Bowness er kjent fra blant annet No-Man samarbeidet med Steven Wilson, som har mikset dette albumet. Bowness sine tidligere soloalbum med melodisk og lett melankolsk progrock/pop har ikke fanget min interesse, men bidragsyterne denne gangen gjør absolutt det. Her finner vi foruten nevnte Wilson, blant andre Peter Hammill (Van der Graaf Generator), Andy Partridge (XTC), Kevin Godley (10cc) og Colin Edwin (Porcupine Tree). Blir det likevel litt for glatt, polert og snilt? Tja ... de som ikke mener det kan snappe opp signerte eksemplarer på farget vinyl fra Burning Shed.
 • Artikkel om Epic Soundtracks, som i tillegg til å være involvert i eminente sammenhenger som Swell Maps, Crime & The City Solution og These Immortal Souls, også ga ut en rekke soloalbum før han dessverre gikk bort alt for tidlig, i 1997. Spanske Mapache Records har nå gitt ut flere av dem på nytt på vinyl, fine saker.
 • Artikkel om David Hollander og hans bok Unusual Sounds: The Hidden History Of Library Music. Parallelt er det også sluppet et samlealbum med samme tittel. Begge deler sannsynligvis flotte introduksjoner til denne nisjen av musikkutgivelser som har ført mange samlere på oppdagelsesferd i ulike bruktmarkeder. Produksjonsmusikk er muligens den norske betegnelsen, musikk beregnet som lydspor til film, reklame og andre sammenhenger. Mange leter her etter kule ting å sample til nye produksjoner, mens andre leter etter bortglemte perler for lyttegleden i seg selv.
 • Artikkel om Paul Roland i forbindelse med hans nye album Grimmer Than Grimm, hvor han ved hjelp av Mick Crossley (Flyte Reaction) har tatt for seg albumet Grimm fra 2011 og pusset opp disse opptakene med ny instrumentering og nye mikser. Denne gangen også utgitt på vinylformatet, og vinylutgaven er limitert til 300 eksemplarer.
 • Fans av Ozric Tentacles kan glede seg over det første soloalbumet fra mastermind, gitarist og synth-wizard Ed Wynne. Shimmer Into Nature er ikke så langt unna Ozrics, men heller litt mer mot elektronika og et noe mindre organisk lydbilde, selv om også Ozric kan sies å ha bevegd seg i den retningen til tider.
 • "Grail alert" ropes det flere ganger i en helsides annonse for Soviet Grail, en label i St. Petersburg som har spesialisert seg på "high-quality reissues of the heritage of the former Soviet republics". Her er det nok mye interessant å finne for de som vil begi seg inn på formodentlig mindre kjente musikalske territorium.
 • Family sine studioinnspillinger ble samlet i den definitive 14-CD boksen Once Upon A Time, og nå kommer 7xCD+DVD boksen At The BBC, som da samler deres konsertopptredener i den sammenhengen. Selv om ikke alt her har førsteklasses lydkvalitet, så er det nok mange som ønsker å ha denne også. Kommer med 48-siders innbundet bok. Får 4 stjerner her i en omtale som avsluttes med: "A lovingly compiled piece of work and a must for fans of the band."
 • Grapefruit/Cherry Red er ute med I'm A Freak 2 Baby: A Further Journey Through The British Heavy Psych & Hard Rock Underground Scene: 1968-1973. Tittelen sier det meste om denne 3xCD utgivelsen som får 4 stjerner. Frister like mye som forløperen (I'm A Freak Baby: A Journey Through The British Heavy Psych And Hard Rock Underground Scene 1968-72).
 • 4 stjerner til Jack Ellister sitt tredje album, Telegraph Hill. Ellister er blant de beste nye britiske psych, acid-folk artistene, og blir i omtalen her tildelt referanser som Syd Barrett, Nick Drake, Bert Jansch og "vintage Bee Gees". "The entire experience transports the listener back to smoke-filled bedsits, sitting cross-legges on Persian carpets, staring at paisley wallpaper, mandalas, and gatefold sleeves."
 • 4 stjerner også til selvbiografien til George Peckham, som selvfølgelig har fått tittelen Porky's Prime Cuts. For litt mer erfarne platesamlere er det å finne Peckham sin signatur gravert inn i britiske LP-matriser et absolutt kvalitetsstempel. Han var en av de beste i sitt fag, det vil si vinylmastring/gravering. "Warm , enthusiastically told and with bouts of gargantuan humour, Porky's Prime Cuts makes for a great read."