Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #94

torsdag 19 september 2019 21:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

  • Liten notis om Oh Sees nye album Face Stabber. Det kan virke som at dette er et litt eksperimentelt hvileskjær etter diverse omtaler der ute å dømme.
  • 4 stjerner til Woodstock: Back To The Garden, The Definitive 50th Anniversary Archive som med sine 38 CD-er er den mest omfattende dokumentasjonen av denne legendariske festivalen noensinne. Imponerende utgivelse fra Rhino, men dette blir nok for spesielt interesserte. Vi andre har kanskje sett og hørt det vi trenger fra festivalen, og de fleste artistene er nok bedre dokumentert live i andre sammenhenger. Svindyr er den også, men det finnes en 10xCD utgave, mens vinylformatet strekker seg over 5 LP-er. Sistnevnte med 64-siders hefte.
  • Ny utvidet 3xCD utgave fra Esoteric, i deres serie med Procol Harum nyutgivelser. Denne gangen er det Broken Barricades fra 1971 som står for tur. Mye bonusmateriale selvfølgelig, blant annet konsertopptak fra Sveriges Radio. Får 4 stjerner her.
  • 4 stjerner til Justafixation, 3xCD fra Particles, som etter det jeg forstår består av 4 "uoffisielle" samleutgivelser fra 90-tallet (Justafixation, Justafixation II, Justavibration og Justafication). Alle utgitt på vinyl fra labelen Funny, men her da samlet i en hendig boks, sammen med et 36-siders hefte. Undertittelen Flower Powered Trippers From The British Psychedelic Subculture sier vel det du trenger å vite, stort sett er det kutt fra andre halvdel av 60-tallet det dreier seg om.
  • Tyske Electric Moon er en spacerock-favoritt, gitarbasert improvisasjon som drar enkle temaer langt avgårde. Det nye livealbumet Hugodelia føyer seg inn i en lang rekke av utgivelser av høy kvalitet, men som man kanskje ikke trenger absolutt alle av. Selv foretrekker jeg de litt mer kontrollerte studioproduksjonene, selv om disse også i stor grad er basert i improvisasjon og sikkert er spilt inn mye live i studio. Likevel, et argument for å skaffe seg Hugodelia er selvfølgelig at norske Pancromatic står bak vinylutgaven.
  • 5 stjerner til en enda større spacerock-favoritt, walisiske Sendelica og deres album Cromlech Chronicles IV, som kommer på Fruits de Mer labelen. De kalles "UK's truest psychedelic band" her, og tilbyr "headily psychedelic drone-journeys that wrench the balance from snappy songs to epic instrumentals, just like 1967". Mer variert enn Electric Moon, både låtmessig og rent instrumentalt, i og med at de også har med en saksofonist. Står allerede i hylla denne ja.
  • 5 stjerner til Ty Segall sitt nye album First Taste, hvor han midlertidig har lagt bort gitaren. Synes Segall sine utgivelser av og til preges av litt rotete og innimellom grautete lydproduksjon, og dette er kanskje noe av grunnen til at Segall ikke treffer meg helt denne gangen heller.
  • 5 stjerner også til Bristol-bandet The Total Rejection og deres album Everybody Knows What You Don't Know. Garasje-psykedelia: "The songs are tough, funny, rousing, caustic and truly wigged-out." Referanser som nevnes er Pretty Things, The Creation, Sky Saxon, Spacemen 3 og Red Crayola. Sans for gode riff og fengende låter har de utvilsomt. Hadde de hatt en bedre vokalist ville dette vært knallbra, men dette trekker nok litt ned for min del.
  • Nevnte Fruits de Mer fortsetter å sanke poeng, også med nye singler fra Soft Hearted Scientists, Jack Ellister og Sendelica/The Orb/Secret Knowledge. Som alltid er det snakk om coverversjoner, konseptet FdM labelen har basert sin eksistens på. Katalogen begynner å bli svært omfattende nå, men holder jevnt over høy kvalitet, så her er det bare å dykke ned hvor det passer, og likegodt her.
  • DVD-en Born To Lose: A Film About Lorenzo Woodrose får 5 stjerner. Woodrose er den danske ur-psykedelikaren som er kjent fra bandene Baby Woodrose, Dragontears og Spids Nøgenhat. Gleder meg til å få sett denne, ser at Big Dipper har tatt den inn her hjemme.