Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Record Collector #454, June 2016

torsdag 07. juli 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Elvis On Television 1956-1960 inneholder lydopptakene fra alle Elvis sine opptredener på fjernsyn fra denne perioden, fordelt på 2 CD-er. Medfølgende bok på 100 sider gjør dette til en fristende sak.
 • Helsides reklame for den kommende Steve Hackett vinylboksen med tittel The Charisma years 1975-1983. Ser ut til å være en flott sak med alle studioalbumene fra den tiden pluss to nye livealbum, Live At The New Theatre, Oxford (1979 og Live At The Reading Festival (1981), og litt mer tidligere uutgitt. 2 av studioalbumene er mikset på nytt av Steven Wilson (Please Don’t Touch and Spectral Mornings). Hadde det ikke vært for at jeg har de fleste av studioalbumene fra før ville denne gått inn på innkjøpslista. For meg er det nok heller mer aktuelt å gå for den tilsvarende CD-boksen kalt Premonitions, som har enda mer bonusmateriale.
 • Rett på handlelista havner derimot den nye trippel-LP utgaven av Kinks sitt album Everybody's In Show-Biz (1972). Opprinnelig gitt ut som dobbel-LP, med en studio og en live-del, men på denne nyutgivelsen får vi en live-LP til som bonus. 
 • Pussig omtale av Chris Cohen sitt album As If Apart (4 stjerner), hvor anmelderen bruker halve plassen og vel så det til å diskutere "psych" som begrep. As If Apart sies å være "soft psych", men jeg ble ikke så veldig fanget av lydsnuttene jeg prøvde meg på, ganske søvnige greier. Det kan nok forklares med at referansen som ble trukket fram til Can nok var mindre relevant enn den tilsvarende til Deerhunter ...
 • 5 stjerner til Kaytranada sitt album 99.9%. Hjelper ikke for min del, denne type hip-hop/R&B (eller hvor det nå plasseres sjangermessig) fenger meg nærmere 0.01%. Ville heller betalt for å slippe å høre på dette.
 • Jeg har ikke noen vinylutgivelser med The Move, så Esoteric sine nye deluxe CD-utgaver av henholdsvis debuten fra 1968 og oppfølgeren Shazam fra 1970 (4 stjerner til begge her) vil være interessante å se nærmere på. Debuten er utvidet til 3 CD-er, med både mono- og stereomikser pluss, mens Shazam kommer over 2 CD-er, begge med mye bonusmateriale fra BBC med mere. Og begge med hefter, selvfølgelig. Studioalbumene er remastret fra originale taper sies det, og da blir det kanskje også snakk om nyutgivelser på vinyl etter hvert, det er vel på tide.
 • Sundazed er ute med 2xLP-en Singles 1966-1969 (4 stjerner) med The Electric Prunes som samler alle deres singles på Reprise i dette tidsrommet. Remastret fra originale singlemastere sies det, det høres bra ut. Vinylutgivelsen er visstnok presset av Rainbo, som har et litt frynsete rykte i forhold til varierende kvalitet på pressingene. Har ikke alltid blitt imponert over pressingene på Sundazed sine utgivelser, men lydkvaliteten/mastringene har som regel holdt mål. Første rapport på Hoffman forumet melder om en ikke helt flat pressing av denne spesifikke utgivelsen, men det trenger jo ikke ha så mye å si for avspilling. Får følge med videre på Hoffman før jeg bestemmer meg her.
 • Har ikke snappet opp Wire sin nye Nocturnal Koreans ennå (4 stjerner). Bør vel det, de holder fremdeles mål.
 • Soul Jazz fortsetter sin flotte Punk 45 2xLP serie, nummer 6 har fått tittelen Chaos In The City Of Angels And Devils; Hollywood From X To Zero & Hardcore On The Beaches: Punk In Los Angeles 1977-81 (4 stjerner). Fine greier.
 • God omtale i RC også av den tidligere nevnte boka til John Lias (Spinning Around - A History Of The Soul LP).

Shindig! #56

onsdag 06. juli 2016 18:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for nyutgivelse på vinyl av Crazy Horse albumet Crazy Moon fra 1978. Limitert, nummerert og en 100% analog produksjon fra originale mastertaper lover bra. Utgis på engelske Dust Bug Records, som har tatt seg bryet med å beskrive hele signalveien fra mastertaper via diverse vintage utstyr (med rør!) til vinylgravering. To varianter: 300 på svart og 500 på blå vinyl, altså kun 800 eksemplarer totalt. Bestilt!
 • Helt siden jeg leste Raisin' Cain: The Wild and Raucous Story of Johnny Winter (anbefales!) har jeg ønsket meg en samler med innspillingene han gjorde tidligere på 60-tallet, før han ble mer kjent. Det er mer omfattende enn man skulle tro. Nå kommer Byrds Can't Row Boats; The Unreleased Masters Collection 1965-1968, en 2xCD utgivelse med 36 kutt pluss et 16-siders hefte. Det finnes en annen samler kalt Winter Essentials - 1960-1967 som dekker enda eldre materiale hvis man ønsker å gå helt tilbake til den spede starten, men denne nye har mye materiale som ikke finnes der. Helsides reklame for denne utgivelsen i Shindig!, pluss en 5-stjerners omtale lenger bak i bladet (uten noen sammeheng her forhåpentligvis).
 • Har ikke nappet helt på denne tidligere, men blir fristet av nok en reklame for Love sitt funk/soul album Reel To Real (1974), som nå har blitt nyutgitt på vinyl, fra analoge mastertaper, kommer med hefte/bok i full LP-størrelse og fargetrykk. Ser stilig ut! Eneste skår i gleden er at deluxe CD-utgaven inneholder 12 bonusspor, mens LP-utgaven bare kommer med nedlastingskode for dette.
 • Når noe kommer sterkt anbefalt fra psych-guru Patrick Lundborg, og det også får høyeste score i Shindig! bør det sjekkes ut. Lightdreams sitt album Islands In Space fra 1981 via hodetelefoner en sen kveld er "a complete trip" sies det i omtalen. Lar meg muligens friste til å skaffe meg den nye utgaven på vinyl fra Got Kinda Lost labelen, som er en av Guerssens underlabler, noe som skulle borge for bra kvalitet. Originalutgivelsen må du bla et stykke ned i lommeboka for å få fatt i.
 • Cherry Red sine samlere holder som regel høy kvalitet, og den nye 3xCD utgivelsen Another Splash Of Colour med undertittel New Psychedelica in Britain 1980-85 ser interessant ut. Tittele henspeiler på en WEA samle-LP fra 1982 med tittel A Splash Of Colour, og er en sterkt utvidet utgave av denne. En del kjente navn her (Robyn Hitchcock, Nick Nicely, The Monochrome Set, The Soft Boys, Paul Roland, Cleaners From Venus, The Legendary Pink Dots, TV Personalities, Julian Cope, Captain Sensible, The Damned, The Attractions, for å nevne noen), og mange for meg ukjente. Med hefte, selvfølgelig.
 • Synes såvidt å huske at jeg var innom Azymuth og deres Light As A Feather album på 80-tallet, uten at det festet seg nevneverdig. Dette brasilianske bandet sin jazzrock/fusion/tropicalia-miks ble nok vurdert å være litt for glatt etter min smak. Noen prøvelytter i dag bekrefter at dette ikke har endret seg for min del, koselig på sitt vis, men jeg står nok over denne nye vinylutgaven på Far Out Recordings.
 • Over til ny musikk: The Lavender Flu sitt album Heavy Air får 5 stjerner, og måtte sjekkes ut. Dobbel dose av "homemade bad trip psychedelia" beskrives musikken som. Etter noen prøvelytter fant jeg raskt ut at dette var en trip jeg ikke ønsker å betale for å ta del i. Litt på spissen da, så dårlig var det selvfølgelig ikke, men det fenget ikke meg.
 • Sendelica sitt nye album The Cromlech Chronicles fikk bare 3 stjerner, men det bryr jeg meg lite om, jeg kjøper alt de gir ut. Deres instrumentale space-psykedelia er midt i blinken for min del. De er forresten allerede ute med neste album, med den flotte tittelen The Pavilion Of Magic And The Trials Of The Seven Surviving Elohim. Såpass bør det være!
 • The Senior Service lager skikkelig garasje-hammond retro-kjør på The Girl In The Glass Case, med en samling instrumentaler som later som de er soundtracks til tv/film kult-klassikere fra rundt 1970. Tøft, men det finnes jo mye tøft genuint slikt materiale også.
 • Flashback magazine #8 er selvfølgelig et obligatorisk innkjøp. Bruker å handle den fra Forced Exposure, men det blir fort dyr porto å bestille bare dette ... En kamerat anbefalte å handle denne fra Dusty Groove, blir kanskje billigere.
 • Jeg er svak for oppslagsverk som samler masse omtaler på et brett. John Lias er ut med første bind av Spinning Around - A History Of The Soul LP, som dekker artister fra A til K. Slett ikke en sjanger jeg verken har så mye av eller kommer til å kjøpe så mye av, men denne innbundne boka på over 400 sider er såpass rimelig priset at jeg blir fristet. Spesielt når den får 5 stjerner her, og det flommer over av tilsvarende vurderinger på Amazon.

Record Collector #453, May 2016

torsdag 26. mai 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for Purson sitt album nummer to, Desire's Magic Theatre. Kjøpte et par av deres første singler, men jeg står nok over album nummer to også. Ikke dårlig, men heller ikke ekstraordinært ...
 • 4 stjerner og helsides omtale av den tidligere nevnte CD-utgivelsen Kinked!: Kinks Songs And Sessions 1964-1971.
 • Hehe ... må innrømme at jeg både kjøpte (og hørte en del på!) Haircut 100 sitt album Pelican West da dette kom i 1982. Velfrisert britisk funkpop ganske langt unna det jeg ellers hørte på, og etter noen år røk LP-en ut av samlinga. Her får nyutgivelsen av albumet i utvidet 2xCD utgave 4 stjerner. Når jeg hører på enkelte låter nå, så angrer jeg litt, en lett sommerfølelse kommer flytende, det er fengende og noe harmløst uskyldig over enkelte låter her.
 • 4 stjerner til Close To The Noise Floor med den mer forklarende undertittelen Formative UK Electronica 1975-1984 ser ut til å være en fin samlesak, og vi kan vel forvente kvalitet når utgiver er Cherry Red. 4xCD bok med 48-siders hefte.
 • 4 stjerner til den tidligere nevnte Paul Roland utgivelsen In The Opium Den - The Early Recordings 1980-1987, også den fra Cherry Red. Har stor sans for ham, så denne blir nok kjøpt inn. Her nevnes at nyutgivelsen på CD av House of Dark Shadows (1986) fra tidligere i år også kommer med uutgitte kutt, som ikke finnes på In The Opium Den. Roland sin diskografi blir ikke akkurat mindre komplisert med årene.
 • Man bør vel alltid undersøke hva Blixa Bargeld finner på, og spesielt når Record Collector deler ut 5 stjerner, som de gjør til Nerissimo, hans nye utgivelse sammen med Teho Teardo. Ganske rolige, nedtonede, mørke stemninger, med poesi på både tysk og engelsk. Et album som nok trenger tid, men som sannsynligvis da blir kvalitetstid.
 • 5 stjerner til enda en Beatles bok: The Fab One Hundred & Four, med undertittel The Evolution Of The Beatles 1956-1962. Sikkert en superflott sak, men det begynner å bli trangt i rockbiblioteket, og det er nok mer presserende å få tid til å lese om Beatles fra 63 og utover ...
 • DVD-en Lee Scratch Perry's Vision Of Paradise er nok en underholdende sak (4 stjerner).
 • Dokumentaren All Things Must Pass - The Rise & Fall of Tower Records får jeg forsøke å få sett om anledningen byr seg.

Record Collector #452, April 2016

fredag 13. mai 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • I september kommer det en 22-CD boks med Steve Hillage kalt Searching For The Spark, som samler album utgitt mellom 1969 og 1991 pluss mye bonusmateriale. Sjekkes nærmere når den tid kommer.
 • Analogue Productions sin nye 200g vinylreissue av Gregg Allman sitt første solalbum Laid Back (1973) er visstnok kvalitet hele veien. Er stor fan av Allman Brothers, burde vel hatt denne, men som tittelen antyder er albumet litt i roligste laget til at det blir prioritert, mange fine låter (gospel/ballader) til tross.
 • Jfr. Yardbirds nevnt i Shindig! #55 så kommer også en 2xCD Live at the BBC, med remastret lyd.
 • 4 stjerner til det nye albumet fra Anton Barbeau, Magic Act. Referansepunkter som Todd Rundgren, XTC, Robyn Hitchcock og Nick Saloman (Bevis Frond) trekkes fram ser jeg, så dette er nok en artist jeg godt kunne (og burde) brukt tid på, men så var det det med å finne tid da.
 • 4 stjerner til Earthling Society sitt nye album Sweet Charity. Har forsøkt meg på dem tidligere, men har mer sans for f.eks. Sendelica. ES blir rett og slett litt for lo-fi og messy, men for all del, de er mer variert enn Sendelica og har mye å by på i musikalsk trippy retning.
 • Britiske Be With Records har endelig fullført sin Ned Doheny reissue trilogi, nå er også debuten fra 1973 (Ned Doheny) tilgjengelig, sammen med tidligere utgitte Hard Candy (1976) og Prone (1979). Lett US vestkyst singer/songwriter pop, salgsmessige flopper alle sammen, men det er vidunderlig musikk å sette på, smittende behagelig lett stemning. Pitchfork gav tommelen opp i forbindelse med samleren Separate Oceans, men det er mer stas å ha disse tre albumene på kvalitetsnyutgitt vinyl.
 • 5 stjerner til Explosions In The Sky, The Wilderness. Må innrømme at EITS ikke fenger meg like mye som f.eks. Mono (eller Mogwai eller Sigur Ros for den del). Det blir litt for like stemninger og arrangementer i lengden, men låtene er kortere denne gangen, så jeg får kanskje gi dem en sjanse ...
 • Gimmer Nicholson sitt album Christopher Idylls kåres til "reissue of the month". Utgitt på Light In The Attic, så den tekniske kvaliteten skulle det ikke være noe å si på. Et uutgitt instrumental-album (gitar) innspilt i 1968. Big Star relatert på produksjonssiden. Rolig og stemningsfullt, men jeg er ikke stor nok fan av akustisk sologitar til at det blir prioritert til innkjøp.
 • Alex Harvey boksen The Last Of The Teenage Idols er allerede bestilt. Samler det meste og litt til over 14 CDer. Medfølgende 64-siders bok. Obligatorisk!
 • Light In The Attic har også gitt ut Lifetones sitt album For A Reason (1983) på nytt. Originalvinylen er svært vanskelig å få tak i, så den er velkommen. Men ikke like musikalsk interessant som bandet Lifetones sprang ut av, UK post-punk eksperimentalistene This Heat. LITA-avleggern Modern Classics Recordings har forøvrig også gitt ut deres album på nytt på vinyl nylig.
 • 4 stjerner til Bob Mould sitt nye album Patch The Sky. Mould serverer nok et stykke gnistrende og mørk gitarrock, holder i bøttevis for de som har sansen. I mindre doser gjelder det meg, både i forhold til Mould sine soloalbum og Hüsker Dü. For øvrig også god omtale fra Luna Kafé.
 • UK Subs har nettopp fullført sitt vanvittige A-Z albumtittel-prosjekt (å gi ut et album med tittel som starter på hver bokstav i alfabetet!). Mye å ta av, så samleren The GEM Singles er kanskje et bra sted å starte, med 7 singler/EP-er fra 1979-81 samlet på et brett. Fra Demon Records, tilgjengelig som en (dyr) 7x7" box, men også langt rimeligere på en grønn vinyl-LP.
 • DVD-en The Ecstasy of Wilko Johnson skal jeg se!
 • Det samme gjelder også The Dicks From Texas, hvis jeg kommer over den ...
 • Around Music / Ecouter Le Monde ser ut til å være en spennende world-music dokumentar, som jeg også vil forsøke å få med meg.

Shindig! #55

mandag 09. mai 2016 18:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for kommende nyutgivelser av The Yardbirds (Roger The Engineer) fra Repertoire Records. Kommer som både stereo og mono LP-er, samt 2xCD utgave med diverse bonus. Sjekkes nærmere, f.eks. på Hoffman Forum.
 • Reklame fra Spanske Mapache Records som har startet det som ser ut som en serie med vinylutgivelser fra Epic Soundtracks (Swell Maps, These Immortal Souls, Crime & The City Solution) sin katalog. At utgivelsene distribueres av Light In The Attic i USA tyder på at dette er kvalitetsutgivelser. Vanskelig (og dyrt) å skaffe seg original vinyl av både Rise Above (1992) og Sleeping Star (1994), så dette blir fristende.
 • Hørte litt på White Denim sitt nye album Stiff, presentert over et par sider. Spretten, up-tempo organisk rock, svinger bra men litt for streit til at dette er noe for meg.
 • Stor og bra artikkel om 10CC.
 • Helsides omtale av Clear Light sitt selvtitulerte og eneste album fra 1967. LA psych, fortjent 4 stjerner. Ute på CD nå, men Sundazed sin vinylutgivelse fra 2002 bør kunne oppdrives.
 • 5 stjerner til Robbie Basho: Bouquet, og her var det mye fin gitar og melankolsk folk. Bare download sies det (ligger på Bandcamp), håper det er bare foreløpig. En film er også underveis, kalt Voice of the Eagle. Skal sjekkes ut.
 • Coming Through To You er tittelen på en 4xCD boks med Arthur Lee & Love konsertopptak, strekker seg over 4 10-år, akustisk og elektrisk i skjønn forening. Lydkvaliteten høres jevnt over bra ut, men det finnes vel snart et 10-talls Love LP-er man godt kan skaffe seg før man bryter seg på denne.
 • 5 stjerner til demo/single-samleren The Limit Of The Marvelous med The Charlatans (San Francisco, 60-tallet), men for min del frister Sundazed sin 2xLP med The Electric Prunes, Singles 1966-1969 mer, selv om den bare får 4 sjterner.
 • CD-utgivelsen Kinked!: Kinks Songs And Sessions 1964-1971, samler sammen et pent knippe Ray Davies låter spilt inn av andre artister og i diverse ikke-Kinks relaterte sammenhenger. Fin sak, men kanskje mest aktuelt når man først har fått samlet seg hele Kinks-katalogen.
 • Paul Roland er en gammel favoritt, og In The Opium Den: The Early Recordings 1980-1987 er en 2xCD utgivelse som får 4 stjerner. Rett på wantlista.
 • Det er ikke gull alt som glimrer, og Cleopatra sin 5xCD Psych Box får bare 2 stjerner, som vel er tilnærmet slakt i Shindig! sammenheng. Hovedankepunkt: Usystematisk, dårlig organisert og favner for vidt.
 • Wake Up You!: The Rise And Fall Of Nigerian Rock Volumes 1 & 2 1972-1977 får 4 stjerner og med en tykk bok blir vel denne 2xLP utgivelsen en super introduksjon til nigeriansk 70-talls rock. Evt. på CD-formatet.
 • Fans av Air og Stereolab anbefales å sjekke ut franske Le Super Homard og albumet Maple Key, tilgjengelig på hvit 10-tommer. Vel, jeg angrer litt på at jeg solgte Moon Safari LP-en for noen år siden, men jeg ville nok før kjøpt det igjen.
 • Hawkwind sitt nye album The Machine Stops har jeg forhåndsbestilt på vinyl for lenge siden. 4 stjerner, love bra.
 • 4 stjerner til Graham Nash sitt nye album This Path Tonight, hans første på 14 år. Hyggelig det, veeeldig soft og mellow, kunne sikkert hat hørt på dette en sen, sen kveld, men ikke noe jeg kjøper på fysisk format.
 • Ian Abrahams og Bridget Wishart får 5 stjerner for boka Festivalized: Music Politics And Alternative Culture. Fås i rimelig paperback-utgave, sikkert trivelig lesning.

Hank Williams

søndag 24. april 2016 11:17

Etterutdanning: Leste kapitlet om Hank Williams i 20-binds verket Historien om rock og hørte gjennom samlealbumet 40 Greatest Hits. Denne utgivelsen inneholder det man trenger for å få et godt overblikk over hans innspillinger, og det er også de originale versjonene, ikke kunstig stereo eller senere remikser. Hele hans produksjon ble spilt inn i årene 1947-1952. Et kort og hardt liv, han ble bare 29 år, men etterlot seg en musikalsk arv som satte dype spor i musikkhistorien. Supplerte med å lese artikkelen om Williams i Wikipedia.

40 Greatest Hits er selvfølgelig en sterk samling, med mange tidlige country/blues klassikere. Det kan likevel bli litt mye jodletendenser i flere av hans største hits, det gjelder f.eks. "Lovesick Blues", "Long Gone Lonesome Blues" og "Moanin' the Blues". Av andre store hits kan nevnes "Cold Cold Heart", "Why Don't You Love Me", "Jambalaya (On the Bayou)" og "I'll Never Get Out of This World Alive". Skjebnen ville det slik at denne siste også ble den siste låten som ble sluppet mens han var i live. Pussig nok er det en av hans første innspillinger, og hans første store hit, "Move It On Over" fra 1947 som ligger nærmest den rock'n'roll musikken som først utkrystalliserte seg på 50-tallet. Den har store likheter med "Rock Around The Clock", og står som et av mange utviklingsledd mot det som skulle bli rock'n'roll. Jeg stiftet først bekjentskap med den gjennom George Thorogood sin spreke versjon, han døpte likegodt sitt andre album etter låten. Tekstlig sett er det også mye rock'n'roll over "Hey Good Lookin'". Ellers er det verdt å legge merke til Williams sin versjon av "My Bucket's Got a Hole in It". Dette er Williams på sitt aller kuleste, og det er også her han spilte inn sin eneste gitarsolo. Og den stemningsfulle "Ramblin' Man" (utgitt under psevdonymet "Luke the Drifter") som er en av Williams sine få mollstemte låter. I og med at Williams døde brått og uventet midt på høyde av sin popularitet, ble flere av hans kjente låter først gitt ut etter hans død.

Utvalgte låter: "Move It On Over" (1947), "Lovesick Blues" (1948), "Long Gone Lonesome Blues" (1949), "My Bucket's Got a Hole in It" (1949), "Moanin' the Blues" (1950) , "Hey Good Lookin'" (1951), "Cold Cold Heart" (1951), "Ramblin' Man" (1951), "Why Don't You Love Me" (1950), "Jambalaya (On the Bayou)" (1952).

Wikipedia: Hank Williams - "Move It On Over"

Louis Jordan

lørdag 23. april 2016 14:41

Etterutdanning: Leste kapitlet om Louis Jordan i 20-binds verket Historien om rock, og lyttet gjennom en 20-låters Best-of samling. Han var en stor og innflytelsesfull artist før rock'n'roll ble født, som (stor)bandleder, vokalist, saksofonist med mere gjorde han en stor karriere innen swing og rhythm & blues etc. Med shuffle, boogie-woogie og "jump blues" forberedte han grunnen for rock'n'roll, og inspirerte artister som Little Richard, B.B. King, Muddy Waters, Bo Diddley og Chuck Berry. Låter som "Caldonia" (1945), "Ain't That Just Like A Woman" (1945), "Choo Choo Ch'Boogie" (1946) og "Saturday Night Fish Fry" (1950) var praktisk talt rock'n'roll låter før sin tid. Sistnevnte har et refreng som ligner mye på den rock'n'roll stilen som Bill Haley etter hvert skulle utvikle seg mot. Jordan var ganske enkelt et svært viktig og sentralt ledd i pre-rockhistorien. Det skal godt gjøres at man ikke har hørt en eller flere av Jordan sine hits, for eksempel gjennom en gammel film. Det var en hyggelig lyttestund å høre gjennom Best-Of samlingen. Joe Jackson sitt Jumpin' Jive album fra 1981 er for øvrig i stor grad en hyllest til Louis Jordan.

Utvalgte låter: "What's the Use of Getting Sober (When You Gonna Get Drunk Again)" (1942), "Five Guys Named Moe" (1943), "G.I. Jive" (1944), "Is You Is Or Is You Ain't My Baby?" (1944), "Let The Good Times Roll" (1946), "Caldonia" (1945), "Ain't That Just Like A Woman" (1946), "Choo Choo Ch'Boogie" (1946), "Jack You're Dead" (1947) og "Beans And Cornbread" (1949), "Saturday Night Fish Fry" (1950).

Wikipedia: Louis Jordan

Shindig! #54

fredag 01. april 2016 18:45

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Det har kommet en fet Alex Harvey samleboks kalt The last of the teenage idols. 14xCD med mye uutgitt materiale og 64-sider innbundet bok. Rett på wantlista. 
 • Texas trioen Night Beats sitt album Who sold my generation: Litt for mye 60-talls garage og for lite psych for min del, men mye fin romklang!
 • Lang artikkel om The Coral, et band jeg må sjekke ut når jeg får tid.
 • Et fint knippe bilder hentet fra Elliott Landy sin nye fotobok The Band Photographs: 1968-1969, som ser ut til å inneholde mange flotte bilder av The Band. Blir nok å kjøpe denne. 
 • 5 stjerner til Blue Ash: Heart and arrows. Sikkert en fin samler (2xLP+7"), powerpop fra US Ohio på 70-tallet som sammenlignes med Big Star, men jeg står nok over. Kom over en fin cover de gjør av Lennon/McCartney sin "Any time at all", men den er ikke med på denne samleren.
 • Laghonia sine album Glue og Etcetera får begge 4 stjerner. Psych/prog fra Peru, slutten av 60-tallet, kompetent nok, men neppe essensielt.
 • 4 stjerner også til to album med The Mahavishnu Orchestra. Awakening: Live in NY '71 og Dawn er begge liveopptak fra radiosendinger fra hhv. 1971 og 1973. Dawn finnes også på 2xLP vinyl, men lydkvaliteten tilsier vel at CD er et egnet format.
 • Samme antall stjerner til Todd Rundgren's Utopia: Live at the Fox 1973, som også er et radioopptak. Her er lydkvaliteten atskillig bedre, og CD-utgivelsen går rett inn på wantlista. 
 • Mye av det som kommer fra Light in the Attic labelen frister, VA-samlinga Hillbillies in hell: Country music's tormented testament (4 stjerner) havner vel midt på treet sånn sett.
 • Anger litt på at jeg ikke hoppet på garasje/psych-samler serien Psychedelic States da den startet i år 2000. Er opp i nummer 21 stykker nå, med Florida in the 60s volume 4 (4 stjerner).
 • Zappa/Beafheart med Providence College, Rhode Island, April 26th 1975 er sikkert et interessant historisk dokument (4 stjerner), men jeg synes ikke lydkvaliteten her heller er god nok til at det berettiger en 3xLP vinylutgivelse.
 • Da er vi over i bolken med omtaler av ny musikk, som åpner med 5 stjerner til Bill Baird: Earth into aether I & II. Rolig, stemningsfullt og vakket med Beatleske harmonier, men står nok over.
 • 4 stjerner til tyngre rock fra Blood Ceremony sin Lord of Misrule. For fans av Jethro Tull (ja, de bruker tverrfløyte), Black Widow, Focus og Deep Purple står det. Vel, dårlig er det ikke men de når ikke opp til referansene her.
 • Brasiliansk psych-rock fra Boogarins. Manual får 4 stjerner, men referansen til Dungen synes å skape litt i overkant store forventninger.
 • 4 stjerner til The Filthy Six sin More Filth kan jeg til nød være med på. Deres glatte instrumentale jazzfunk med orgel, sax og trompeter balanserer mellom heismusikk og noe jeg godt kunne tenke meg å ha i bakgrunnen en varm og døsig sommerdag.
 • The Hanging Stars sin Over the silvery lake får også 4 stjerner. Country-folk-psych-pop med steelgitar, ganske variert, helt OK.
 • Damien Jurado sitt album Visions of us on the land, er siste del av trilogien som er inspirert av "an imaginary journey through America's new age subculture". Stilig omslag, og både dette og tidligere album må jeg sjekke ut mer av.
 • Motorpsycho og Here be monsters får 4 stjerner, burde vært 5! :-) 
 • Blir vanligvis litt skuffa når jeg skal sjekke ut utgivelser som får referanser til The Kinks og andre storheter. Så også med Trolley og deres Caught in the darkness. "She has it all" sies å ha både The Kinks og Dukes of Stratosphear i seg. Når nok ikke helt dit, men 4 stjerner er vel greit nok.
 • 5 stjerner til White Denim og deres album Stiff. "Wow" åpner omtalen med, og fortsetter med referanser til MC5 og Duane Allman. "Pøh" sier jeg, dette var ikke så mye mer enn OK.
 • Admiral Sir Cloudesley Shovell sin nye single "Isobelle" / "Break up" er virkelig grumsete produsert Sabbathsk tungrock (4 stjerner). Høres autentisk retro ut så det holder, men det er for mye fra 70-tallet jeg ikke har hørt til at jeg bruker tid på dette.
 • To DVDer som må sjekkes ut er Sun Ra: A Joyful Noise (5 stjerner) og Frank Zappa & The Mother of Invention: The Lost Broadcast; The full performance (4 stjerner).
 • Boka The great British recording studios av Howard Massey får 4 stjerner, og havner i hvert fall på en midlertidig ønskeliste.