Dette er den mer uformelle loggen, hvor jeg bedriver ubegrunnet synsing, noterer med harelabb og revefot over musikkhistorien og har lettsindig omgang med fakta og rettskriving. For omtaler av nye vinylutgivelser med mere, gå til bloggen.

Søk i loggen

Shindig! #58

tirsdag 23. august 2016 18:36

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for en del nyutgivelser av The Damned som kom for en stund siden. Mangler et par tidlige album, men bør kanskje gå for tidligere pressinger her. Men The Chiswick Singles ...And Another Thing samleren på 2xLP ser interessant ut, på Let Them Eat Vinyl. Finnes som 7" boks fra Chiswick, men dyrere og mindre praktisk.
 • Australske Wesley Fuller anbefaler låter, og blant dem dukker Sagittarius opp. Deres Present Tense album fra 1968 er en US psych-pop klassiker som godt kan anskaffes som CD-nyutgivelser. I flertall, for amerikanske Sundazed og britiske Rev-Ola/Cherry Red sine respektive utgaver skilter med ulikt bonusmateriale.
 • Liten notis om ny filmtjeneste fra The British Film Institute kalt Other Grooves, med mange dokumentarer om "alternative" miljøer og tilstander fra 70-tallet med mere. Men, dessverre ikke tilgjengelig til norske IP-adresser ...
 • Lang artikkel/intervju med Ebbot Lundberg. Vel, jeg fikk aldri helt fot for verken Union Carbide Productions eller The Soundtrack Of Our Lives og det samme gjelder nok også Lundbergs nye soloalbum. Men jeg skjønner jo at det ikke er dårlig.
 • Guerssen er ute med 3xLP boks evt. 2xCD med Uther Pendragon kalt San Francisco Earthquake. Bandet gav ikke ut noe i sin levetid, men spilte likevel inn nok i perioden 1966-75 til at det kan samles på denne måten. Mest for de som er spesielt interesssert i underskogen av US vestkyst-gitarpsykedelia, men sikkert en flott sak. Lydkvaliteten tilsier kanskje at CD-utgaven er mest aktuell i så fall.
 • Stor artikkel og intervju med Lenny Kaye, gitaristen i The Patti Smith Group som er minst like kjent for å stå bak den legendariske samleutgivelsen Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era.
 • Artig artikkel om The Fraternity of Man, bandet med forbindelser til både Zappa & Mothers of Invention, Captain Beefheart's Magic Band og Little Feat. Var ikke klar over at "Don't Bogart That Joint" som jeg kjenner fra Little Feat sitt fantastiske doble live-album Waiting For Columbus (1978), var deres.
 • 4 stjerner for norske Round 2 sin vinylnyutgivelse av Firebeats, Inc. og 3 stjerner for den parallelt utgitte samleren med singler og outtakes, Let Me Tell You. Vel fortjent, kvalitetsutgivelser.
 • Omtaler av to album med William S. Burroughs: Call Me Burroughs (LP fra Superior Viaduct) og Let Me Hang You (CD fra Khannibalism). Begge får 4 stjerner, men to ganske ulike utgivelser. På den sistnevnte setter den eminente jazzgitaristen Bill Frisell m/flere toner til høytlesning av Burroughs fra The Naked Lunch gjort sent på 90-tallet, mens den førstnevnte er en nyutgivelse av en fransk utgivelse fra 1965 hvor Burroughs leser uten noe musikalsk bakteppe.
 • Mer fra Round 2, deres nyutgivelse av Kåre & The Cavemen albumet Jet Age får også 4 stjerner. En nyere norsk klassiker i følge enkelte, men deres retro gitar-twang fenger ikke meg så veldig. Har forsøkt, men det blir både litt for polert og fingerspiss-derivert, og dermed litt kjedelig.
 • Og enda mer fra Round 2! Nok en gang 4 stjerner, denne gang for nyutgivelsen av Folque sitt selvtitulerte debutalbum fra 1974. Statusen som en norsk folkrock-klassiker er fullt fortjent, og regn med at Round 2 også her har gjort en god jobb med denne nyutgivelsen på vinyl.
 • Og sannelig kommer det ikke en omtale av nok en av Round 2 sine nyutgivelser. Undertakers Circus sitt Ragnarock album fra 1973 får imidlertid bare 2 stjerner. Dette albumet nytes nok best når man skjønner de norske tekstene, og jeg ville nok dratt på med en stjerne til for min del, selv om det musikalsk sett kanskje ikke er så spennende.
 • Nok en runde med nyutgivelser av Emerson, Lake & Palmer sine album, nå er det 2xCD/DVD utgavene fra noen år tilbake som kommer som 2xCD utgaver, som i praksis vel betyr at de er like, med unntak av at flerkanalsmiksene til Steven Wilson ikke er med.
 • Numero Group samler det meste av australske The Scientists i A Place Called Bad. 4xCD boks med hefte og "Perth punk family tree", 2xLP utgaven inneholder da selvfølgelig færre kutt. Kunne tenkt meg CD-utgaven men prisen er litt stiv.
 • Gillian "Gilli" Mary Smyth (Gong) forlot oss i august (R.I.P.) sitt soloalbum Mother fra 1978 har visstnok gjennomgått en vellykket remastring når Esoteric nå slipper det på nytt på CD.
 • Etter debuten på Trouble In Mind labelen har vestkyst-psykedelikeren Morgan Delt blitt snappet opp av Sub Pop som nå gir ut oppfølgeren kalt Phase Zero. Høres ut som at det Shindig! kaller "homemade bedroom psych and trippy soft-rock"-estetikken er noenlunde intakt. Kanskje litt for lo-fi/forvrengt lyd etter min smak.
 • The Dowling Poole (med Jon Poole fra Cardiacs, Dowling fra for meg mer ukjente Jackdaw4 og Honeycrack) holder seg imidertid til Sugarbush-labelen når de er ute med sitt album nummer to, One Hyde Park. Når sammenlignene går til blant andre 10CC og XTC er det vel bare å følge med i timen for de som liker snerten, energisk og melodisk pop.
 • Lake Ruth: Actual Entity får 4 stjerner, dream-pop fans bør sjekke den ut, vakkert men kanskje litt ensformig.
 • Vinylutgaven (500x 2xLP) av The Luck Of Eden Hall sitt album The Acceleration Of Time er allerede revet bort, men tilgjengelig på Discogs. Melodisk psych-pop med mye gitar og vreng, kanskje litt mettet/overlesset produksjon til tider.
 • Bare 3 stjerner til Of Montreal sitt nye album, Innocence Reaches. Vel, jeg kjøper det uansett, liker å utsette meg for deres vimsete popleker.
 • 3 stjerner til PSP: Cowboy Cathedral. PSP er en svensk psych-rock duo, Jens Unossen har en fortid i The Spacious Mind , som nok er mer obligatorisk å sjekke ut for de som liker sjangeren. De har blant annet en utgivelse på legendariske Delerium Records (UK), en god grunn nok i seg selv til å undersøke videre.
 • Håvard likte det nye albumet fra Teenage Fanclub, Here. Tilbake i god form, melodisk, catchy & jangly gitarrock, 4 stjerner her. Bandet er foreløpig et svart hull i min samling, så jeg bør vel egentlig starte forfra.
 • WitchDoktors beskrives som "the missing link between Dr. Feelgood, The Hives and The Clash" (4 stjerner), albumet Voodoo Eye får 4 stjerner. Vel, Clash hører jeg ikke så mye av her, Dr. Feelgood på enkelte spor ("Mad Elaine" f.eks.), da er sikkert The Hives faktoren størst her, så hvis de fenger ...
 • Over til bokseksjonen: Acid Drops: Adventures In Psychedelia (Andy Roberts) ser interessant ut (4 stjerner). Mye om tripping, men også kapitler om musikk, blant annet har han satt av et helt kapittel til The Incredible String Band sitt album The Hangman's Beautiful Daughter.
 • Ny bok om Keith Moon. 4 stjerner til There Is No Substitute: A Tribute To Keith Moon (Ian Snowball & The Estate of Keith Moon).
 • Twin Peaks FAQ: All That's Left To Know About A Place That's Wonderful And Strange (David Bushman & Arthur Smith). Vel, jeg planlegger å se TP på nytt før den nye serien kommer, men vet ikke om jeg går så langt at jeg kjøper denne boken (4 stjerner) ...
 • DVD-en The Damned: Don't You Wish That We Were Dead? blir obligatorisk titting (4 stjerner).

Record Collector #456, August 2016

mandag 15. august 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • En artikkel om PJ Harvey med fokus på at hennes vinylutgivelser fra 90-tallet stort sett er samleverdige minnet meg på at jeg har et par mangler her i samlinga som bør fylles.
 • De japanske fuzzgitareksperimentalistene Boris sitt album Pink har fått deluxe-treatment. Nå kan du drukne hjernen over 3 LP-er med gitarlyd som høres ut som Hendrix med seriekoblede Marshall-forsterkere. Tøff og støyende R&R, 4 stjerner her, men jeg tror nesten jeg begynner å bli for gammal for dette...
 • Mick Harvey sitt nye album Delerium Tremens får 4 stjerner her, har allerede sikret meg et signert eksemplar av dette, tilgjengelig via forhåndsbestilling fra Mute Records. Dette er del tre i serien av album hvor han oversetter Serge Gainsbourg sanger til engelsk og gjør sine versjoner. Samtidig slippes de to første albumene i serien, Intoxicated Man (1995) og Pink Elephants (1997), også på vinyl. 
 • "I really wanted to make a statement about some of the nasty things I see going on in the world today", sier Jeff Beck om sitt nye album Loud Hailer. Flott det. Rosie Bones tar seg av vokalen så Beck kan konsentrere seg om gitaren. 4 stjerner her synes jeg blir i overkant, det musikalske her frister ikke meg annet enn unntaksvis, sett i forhold til hva han har levert tidligere.
 • Grapefruit: Yesterday's Sunshine; The Complete 1967-68 London Sessions får 5 stjerner, og ser ut til å være snadder for UK psychpop fans. Denne samleren inneholder flere låter fra albumet Around Grapefruit (1968), men delvis i andre versjoner etter det jeg forstår, og pluss mye annet.
 • Bob Lind sitt nye album Magellan Was Wrong får også 5 stjerner. Lind er en amerikansk singer-songwriter som startet på 60-tallet, men var lenge borte fra musikken til han gjorde comeback på 2000-tallet. Fenger ikke meg helt dette, men så er jeg også bortimot allergisk mot scat-synging.
 • Mer Fuzzy Warbles fra Andy Partridge (XTC), nå har vi kommet til nyutgivelsen av nummer 7/8+Hinges (4 stjerner) i denne serien, som jeg også tidligere har nevnt. Her samlet i en 3xCD utgave.
 • Jeg burde hatt noen Rose Tattoo LP-er i samlinga, oppstilt ved siden av Backstreet Girls. Dessverre kjøpte jeg deres fjerde album, Southern Stars, først, og ble ikke inspirert nok til å undersøke videre bakover. For Southern Stars er et slapt album i forhold til de foregående, og spesielt den selvtitulerte debuten og oppfølgeren Assault & Battery. Når Repertoire UK nå kommer med disse i utvidede CD-utgaver, med bonusmateriale og hefter, blir det fristende. Alle deres tre første får 4 stjerner her.
 • Bevis Frond sine utgivelser blir for tiden nyutgitt med mye bonusmateriale, til gode kritikker (4 stjerner for både Any Gas Faster, New River Head og London Stone her). For virkelig å tømme lommebøkene til fansen så kommer enkelte av dem med ulikt utvalg bonusmateriale på hhv. vinyl- og CD-formatet, så skal du få med deg alt må du skaffe deg begge varianter. Har man de originale vinylutgivelsene blir dette litt i overkant, så jeg står over foreløpig og satser på at det kommer en CD-boks som samler det meste av bonusmaterialet senere. Det er lov håpe ...
 • Earth, det nye albumet til Neil Young & Promise Of The Real kommer jeg til å stå over. Det meste fra Young havner i platehylla, men POTR fyller nok neppe Crazy Horse sine sko på denne konsert-3xLPen.
 • Cherry Red følger opp den svært utvidede nyutgivelsen av den legendariske britiske indiepop-samleren C86 (fra 1986) med C87, som ikke er en nyutgivelse men en ny relatert samler. 4 stjerner her for denne 3xCD boksen som garantert inneholder mye ignorerte i sin tid. Noe bra er det sikkert blant de 74 sporene ...
 • DJ Format's Psych Out A Collection Of International Funky Fuzz Laiden Gems. Tittelen her sier det meste, eller kanskje lite ... Oddball fuzzrariteter fra 60- og 70-tallet, sjansen er liten for at du har hørt noe av innholdet her før. Artig, men kanskje en noe for ufokusert samling til at den frister til innkjøp. For de som aldri kan få nok av obskure lyder. Kommer som både CD og 2xLP.
 • For labelsamlere med fokus på Vertigo Swirl vil den oppdaterte utgaven av boka om denne labelen fra Ulrich Klatte og Marcel Koopman være et must. Denne nye utgaven er gjennomillustrert så her vil nok også andre med mer generell vinylinteresse finne den morstom å bla i. Tittelen er da The Vertigo Swirl Label.
 • Mer for spesielt interesserte: Boka Beatles Gear; The Ultimate Edition av Andy Babiuk er en over 500 sider definitiv dokumentasjon av hvilke instrumenter de ulike The Beatles medlemmene brukte til hvilke tider og på hvilke innspillinger. Man blir jo imponert.

Record Collector #455, July 2016

fredag 29. juli 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • 5 stjerner til deluxe nyutgivelsen av Adam & The Ants: Kings Of The Wild Frontier, men det hjelper ikke for min del, var aldri på min liste. Og bonusmaterialet som medfølger i form av et konsertopptak har ikke akkurat imponerende bra lyd.
 • De som ikke fanget opp den originale luksuriøse boksutgaven av Fuzzy Warbles, samlingen med demoer og uutgitt materiale fra Andy Partridge (XTC, Dukes of Stratosphear), har nå muligheten til å snappe opp det eminente innholdet i enklere innpakning, fordelt over to 3-CD utgaver.
 • Genesis-komplettister vil sikkert glede seg over en ny 4xCD utgave av Anthony Phillips sitt album Sides (1979), men bonusmaterialet består stort sett av ulike mikser. Står over for min del, jeg har investert i Harvest Of The Heart;  An Anthology (2014), en flott 5xCD boks som dekker hele karrieren og også inneholder de beste låtene fra Sides.
 • Nevnte tidligere at jeg angret på at jeg solgte Moon Safari LP-en til Air, men savnet blir litt mindre nå når Twentyears samleren deres er ute. Finnes en del ulike varianter, men jeg klarer meg lenge med den vanlige 2xLP varianten, som også inneholder de kuleste låtene fra debuten.
 • Stjernerangering har falt ut for omtalen av Principal Edwards sitt album Round One (1974), nå ute på CD fra Esoteric, men jeg regner med at det minst er snakk om en firer. Oppsummert slik: "At times it sounds like a Play For Tody soundtrack for the underground. Produced by Pink Floyd's Nick Mason, it teems with whimsy; closer to Syd than Roger, but overall, nearest perhaps to Caravan." Og i følge brukerkarakterene på Prog Archives er Round One et bedre album enn deres to tidligere, da som Principal Edwards Magic Theatre.
 • Swans sitt siste album i nåværende konstellasjon står selvfølgelig allerede i hylla. The Glowing Man er et solid semikolon i Michael Gira sin lange karriere. Nå er det bare å glede seg til hva Swans blir i neste manifestasjon.
 • Nyutgivelsen av Todd Rundgren 3xCDen For Lack of Honest Work; A Live History, 1971-2006 som først ble gitt ut i 2010, kan snappes opp for en såpass rimelig penge at det blir vanskelig å holde seg unna. 3 stjerner fra RC er nok i underkant.
 • Nå er de tidligere nevnte nyutgivelsene av Yardbirds aka Roger The Engineer ute, får fem stjerner her. Da er det bare å bestemme seg for om man skal gå for 2xCD utgaven eller henholdsvis mono/stereo vinylutgaver. Foreløpig ikke så mye finne på Hoffman forum for å hjelpe til her, men det kommer nok.
 • I likhet med Shindig! så omtaler også RC norske Perry Dear & The Deerstalkers sine tre singler på Jansen Plateproduksjon i strålende ordelag.
 • Jeg har hørt historien om hvordan man i Sovjetunionen bootlegget musikk ved å utgi musikken på brukte røngtenplater (!). Resultatet ble lo-fi så det holdt, og de glade amatør-produsentene utsatte seg for strålingsskader. Det er denne fascinerende musikkhistorien fra bak jernteppet vi får servert i boka X-Ray Audio; The Strange Story Of Soviet Music On The Bone. Garantert fascinerende lesning.

Shindig! #57

onsdag 20. juli 2016 18:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Beach Boys: Pet Sounds 50th Anniversary boksen har fått både forsida og en helsides 5-stjernes omtale. 4xCD+1xBlu-ray, og sannelig kommer også hhv. stereo og mono vinyl. Nå kom jo Analogue Productions nylig med sine mono og stereo vinylutgaver av Pet Sounds, skal vel noe til at disse nye fra Universal topper dem, men boksen er aktuell for innkjøp siden jeg ikke har Pet Sounds Sessions boksen.
 • Den kommende boksen Evening Blue dekker Chris Wood (Traffic, saksofon, fløyte, etc.) sin karriere i utvalg over 4 CD-er pluss at den inneholder en LP med hans til nå uutgitte soloalbum samt en 200+ siders innbundet bok. Flott sak fra Hidden Masters. Første opplag i 1000 nummererte eksemplarer.
 • Bra gitar-twang og frisk retro fra Dead Coast sin "moody, melodic mix of psycho, surf, blues" på debuten Shambolic. Fenget meg mer enn The Mystery Light sitt mer fuzza garasje-retro uttrykk på sin selvtitulerte debut.
 • Stor artikkel om The Fuzztones. Deres Lysergic Emanations hører hjemme i enhver garasjesamling!
 • Artikkel om tidlig reggae fra Jamaica med psykedelisk tilsnitt ("Thoroughbred Sounds"), lister en del singler. Finnes sikkert en del gode samlere/bokser der ute fra Trojan etc. som burde sjekkes ut nærmere.
 • Svær artikkel om The Grande Ballrom i forbindelse med den nye filmen Louder Than Love: The Grande Ballroom Story. Konsertstedet i Detroit med stor betydning for The Stooges, MC5, The Amboy Jukes og flere. DVD-en får 4 stjerner lenger bak i bladet også. Må sees!
 • For de som ikke kjøpte Jethro Tull: Aqualung - 40th Anniversary Collector's Edition som kom i 2011, er Adapted Edition en langt enklere og rimeligere sak, med mye av det samme innholdet fordelt på 2 CD-er og 2 DVD-er.
 • Rhino har kommet med flere flotte liveutgivelser på vinyl med Grateful Dead. Red Rocks 7/8/78 er foreløpig bare tilgjengelig som 3-CD. Inngår også i July 1978 - The Complete Recordings, det utsolgte 12xCD settet, også fra Rhino. 5 stjerner for 3xCD-en, lov å håpe på en vinylboks!
 • Esoteric har gått grundig til verks med The Move sine album. Har tidligere nevnt deres nye CD-utgaver av Move (1968, 3xCD) og Shazam (1970, 2xCD), her omtales også Looking On (1970, 2xCD) som inkluderer et vell av bonusmateriale, samt EP-en Something Else From The Move (1968, CD), som også er kraftig utvidet. 
 • Superior Viaduct gir ut Suicide sine to klassiske (begge får 5 stjerner her) album fra hhv. 1977 og 1980 på nytt på vinyl. Mangler den andre, så dette kan være en god mulighet til å komplettere. Originale pressinger blir fort dyrere.
 • Reklamen for repressen av Constantine sitt album Day Of Light fanget interessen. De første 300 eksemplarene som ble gitt ut i fjor forsvant fort, så nå er et nytt opplag på 1000 eksemplarer klar. Constantine Hastalis er en singer/songwriter fra Chicago, og Day Of Light høres ut til å være et svært vellykket og vellydende soft vestkyst/folk/psych album. Singelen "Worshipping The Sun" / "Blue Iris Baby" fra 2015 kom også i 300 eksemplarer og er utsolgt, men kan fremdeles bestilles fra gode europeiske nettbutikker som f.eks. Greatest Hits i Tyskland.
 • Over til omtaler av ny musikk. Bright Curse sitt album Before The Shore er gitt ut på labelen med det betegnende navnet Hevisike, får fire stjerner her, men deres hardrock-retro funker ikke for meg. Litt Zeppelinsk vokal og ganske uoriginale låter, men de skal ha for en ganske gjennomsiktig og lite fjasete produksjon.
 • 5 stjerner til The Golden Grass for deres album Coming Back Again. "Prepare to have a hole blown clean through your skull with this, the second helping from Brooklyn's psychedelic blues-rockers" sies det innledningsvis. Well, det er en overdrivelse, synes det var middels bedagelig trøkk dette, ut fra forventningene som skapes her. Varierte låter, fet gitarlyd og gode harmonier, kan muligens strekke meg til en firer selv, på en god dag.
 • Red Bouquet Fair er tredje album fra Leicester-bandet The Junipers, men bare det andre som har kommet på vinyl tror jeg. Har deres forrige, Paint The Ground, som i likhet med dette nye slippes på vinyl fra den fine psych-pop labelen Sugarbush Records, som også har gitt ut norske Caddy (Tomas Dahl) på vinyl. Lett "pastoral" soft folk/psych, varmt og melodisk, fullt av flotte harmonier, høres ut som en svært bra oppfølger dette!
 • Da jeg først var over hos Sugarbush la jeg merke til at de er ute med mer snadder. Blant annet er det ute med Pugwash sitt første album Almond Tea på vinyl. Skal også sjekkes ut.
 • Fire stjerner til Lola Colt sitt nye album Twist Through The Fire. Litt mørkere psych dette, sterk vokal fra Gun Overbye, minner om Siouxsie står det i omtalen. Stemmer vel det, men da starter jeg heller med å komplettere meg der.
 • The Monkees er tilbake med nytt album! 20 år siden forrige (Justus), på Good Times får de drahjelp på låtskriversiden fra blant andre Andy Partridge (jippi!), Paul Weller (well ...) og Noel Gallagher (host ...). Partridge sitt bidrag You Bring Me Summer har gode XTC-vibber, mens Gallagher og Weller har slått seg sammen med "Birth of an Accidental Hipster", koselig den også, og koselig er kanskje beskrivende for hele albumet. Fans gir nok tommelen opp, i likhet med Shindig!, som gir fire stjerner.
 • En del utgivelser med Soft Hearted Scientists har havnet i samlinga fordi det har vært den flotte Fruits de Mer labelen som har stått bak utgivelsene. Nå er de ute med sitt (i følge Shindig!) syvende album, Golden Omens, og med fem stjerner her befester de stillingen som et av de mest solide navnene i britisk psykedelia. Ikke vinyl foreløpig, men 2xCD.
 • Norske Perry Dear & The Deerstalkers får fire stjerner for alle sin tre singler, som nylig ble sluppet på Jansen Plateproduksjon. Alt ekstremt retro, fra image til musikk til layout på singlene. Godt gjennomført tidsreise tilbake til tidlig 60-talls beat.
 • Fem stjerner til Ulysses sitt album Law and Order. Nevnte referanser er Thin Lizzy, Sailor og Wings. Kunne ikke høre så mange spor etter Thin Lizzy, middels bra powerpop vil jeg si, spenstig, variert og fine gitarer.
 • Like mange stjerner til The Above og There Is A Reason, som er en 10-tommers vinyl EP. Kul retro freakbeat, svingende og melodisk, gode vokalharmonier. The Above er fra New York, men kraftig UK 60-talls inspirert. De to fargede variantene på 100 eks. hver er borte, men svart vinyl i 300 eks. er tilgjengelig. Men porto til Norge er på vanvittige 185 kroner for denne fra Hidden Volume Records, så her bør nok en annen kilde lokaliseres.

Record Collector #454, June 2016

torsdag 07. juli 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Elvis On Television 1956-1960 inneholder lydopptakene fra alle Elvis sine opptredener på fjernsyn fra denne perioden, fordelt på 2 CD-er. Medfølgende bok på 100 sider gjør dette til en fristende sak.
 • Helsides reklame for den kommende Steve Hackett vinylboksen med tittel The Charisma years 1975-1983. Ser ut til å være en flott sak med alle studioalbumene fra den tiden pluss to nye livealbum, Live At The New Theatre, Oxford (1979 og Live At The Reading Festival (1981), og litt mer tidligere uutgitt. 2 av studioalbumene er mikset på nytt av Steven Wilson (Please Don’t Touch and Spectral Mornings). Hadde det ikke vært for at jeg har de fleste av studioalbumene fra før ville denne gått inn på innkjøpslista. For meg er det nok heller mer aktuelt å gå for den tilsvarende CD-boksen kalt Premonitions, som har enda mer bonusmateriale.
 • Rett på handlelista havner derimot den nye trippel-LP utgaven av Kinks sitt album Everybody's In Show-Biz (1972). Opprinnelig gitt ut som dobbel-LP, med en studio og en live-del, men på denne nyutgivelsen får vi en live-LP til som bonus. 
 • Pussig omtale av Chris Cohen sitt album As If Apart (4 stjerner), hvor anmelderen bruker halve plassen og vel så det til å diskutere "psych" som begrep. As If Apart sies å være "soft psych", men jeg ble ikke så veldig fanget av lydsnuttene jeg prøvde meg på, ganske søvnige greier. Det kan nok forklares med at referansen som ble trukket fram til Can nok var mindre relevant enn den tilsvarende til Deerhunter ...
 • 5 stjerner til Kaytranada sitt album 99.9%. Hjelper ikke for min del, denne type hip-hop/R&B (eller hvor det nå plasseres sjangermessig) fenger meg nærmere 0.01%. Ville heller betalt for å slippe å høre på dette.
 • Jeg har ikke noen vinylutgivelser med The Move, så Esoteric sine nye deluxe CD-utgaver av henholdsvis debuten fra 1968 og oppfølgeren Shazam fra 1970 (4 stjerner til begge her) vil være interessante å se nærmere på. Debuten er utvidet til 3 CD-er, med både mono- og stereomikser pluss, mens Shazam kommer over 2 CD-er, begge med mye bonusmateriale fra BBC med mere. Og begge med hefter, selvfølgelig. Studioalbumene er remastret fra originale taper sies det, og da blir det kanskje også snakk om nyutgivelser på vinyl etter hvert, det er vel på tide.
 • Sundazed er ute med 2xLP-en Singles 1966-1969 (4 stjerner) med The Electric Prunes som samler alle deres singles på Reprise i dette tidsrommet. Remastret fra originale singlemastere sies det, det høres bra ut. Vinylutgivelsen er visstnok presset av Rainbo, som har et litt frynsete rykte i forhold til varierende kvalitet på pressingene. Har ikke alltid blitt imponert over pressingene på Sundazed sine utgivelser, men lydkvaliteten/mastringene har som regel holdt mål. Første rapport på Hoffman forumet melder om en ikke helt flat pressing av denne spesifikke utgivelsen, men det trenger jo ikke ha så mye å si for avspilling. Får følge med videre på Hoffman før jeg bestemmer meg her.
 • Har ikke snappet opp Wire sin nye Nocturnal Koreans ennå (4 stjerner). Bør vel det, de holder fremdeles mål.
 • Soul Jazz fortsetter sin flotte Punk 45 2xLP serie, nummer 6 har fått tittelen Chaos In The City Of Angels And Devils; Hollywood From X To Zero & Hardcore On The Beaches: Punk In Los Angeles 1977-81 (4 stjerner). Fine greier.
 • God omtale i RC også av den tidligere nevnte boka til John Lias (Spinning Around - A History Of The Soul LP).

Shindig! #56

onsdag 06. juli 2016 18:00

Nytt nummer av Shindig!, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for nyutgivelse på vinyl av Crazy Horse albumet Crazy Moon fra 1978. Limitert, nummerert og en 100% analog produksjon fra originale mastertaper lover bra. Utgis på engelske Dust Bug Records, som har tatt seg bryet med å beskrive hele signalveien fra mastertaper via diverse vintage utstyr (med rør!) til vinylgravering. To varianter: 300 på svart og 500 på blå vinyl, altså kun 800 eksemplarer totalt. Bestilt!
 • Helt siden jeg leste Raisin' Cain: The Wild and Raucous Story of Johnny Winter (anbefales!) har jeg ønsket meg en samler med innspillingene han gjorde tidligere på 60-tallet, før han ble mer kjent. Det er mer omfattende enn man skulle tro. Nå kommer Byrds Can't Row Boats; The Unreleased Masters Collection 1965-1968, en 2xCD utgivelse med 36 kutt pluss et 16-siders hefte. Det finnes en annen samler kalt Winter Essentials - 1960-1967 som dekker enda eldre materiale hvis man ønsker å gå helt tilbake til den spede starten, men denne nye har mye materiale som ikke finnes der. Helsides reklame for denne utgivelsen i Shindig!, pluss en 5-stjerners omtale lenger bak i bladet (uten noen sammeheng her forhåpentligvis).
 • Har ikke nappet helt på denne tidligere, men blir fristet av nok en reklame for Love sitt funk/soul album Reel To Real (1974), som nå har blitt nyutgitt på vinyl, fra analoge mastertaper, kommer med hefte/bok i full LP-størrelse og fargetrykk. Ser stilig ut! Eneste skår i gleden er at deluxe CD-utgaven inneholder 12 bonusspor, mens LP-utgaven bare kommer med nedlastingskode for dette.
 • Når noe kommer sterkt anbefalt fra psych-guru Patrick Lundborg, og det også får høyeste score i Shindig! bør det sjekkes ut. Lightdreams sitt album Islands In Space fra 1981 via hodetelefoner en sen kveld er "a complete trip" sies det i omtalen. Lar meg muligens friste til å skaffe meg den nye utgaven på vinyl fra Got Kinda Lost labelen, som er en av Guerssens underlabler, noe som skulle borge for bra kvalitet. Originalutgivelsen må du bla et stykke ned i lommeboka for å få fatt i.
 • Cherry Red sine samlere holder som regel høy kvalitet, og den nye 3xCD utgivelsen Another Splash Of Colour med undertittel New Psychedelica in Britain 1980-85 ser interessant ut. Tittele henspeiler på en WEA samle-LP fra 1982 med tittel A Splash Of Colour, og er en sterkt utvidet utgave av denne. En del kjente navn her (Robyn Hitchcock, Nick Nicely, The Monochrome Set, The Soft Boys, Paul Roland, Cleaners From Venus, The Legendary Pink Dots, TV Personalities, Julian Cope, Captain Sensible, The Damned, The Attractions, for å nevne noen), og mange for meg ukjente. Med hefte, selvfølgelig.
 • Synes såvidt å huske at jeg var innom Azymuth og deres Light As A Feather album på 80-tallet, uten at det festet seg nevneverdig. Dette brasilianske bandet sin jazzrock/fusion/tropicalia-miks ble nok vurdert å være litt for glatt etter min smak. Noen prøvelytter i dag bekrefter at dette ikke har endret seg for min del, koselig på sitt vis, men jeg står nok over denne nye vinylutgaven på Far Out Recordings.
 • Over til ny musikk: The Lavender Flu sitt album Heavy Air får 5 stjerner, og måtte sjekkes ut. Dobbel dose av "homemade bad trip psychedelia" beskrives musikken som. Etter noen prøvelytter fant jeg raskt ut at dette var en trip jeg ikke ønsker å betale for å ta del i. Litt på spissen da, så dårlig var det selvfølgelig ikke, men det fenget ikke meg.
 • Sendelica sitt nye album The Cromlech Chronicles fikk bare 3 stjerner, men det bryr jeg meg lite om, jeg kjøper alt de gir ut. Deres instrumentale space-psykedelia er midt i blinken for min del. De er forresten allerede ute med neste album, med den flotte tittelen The Pavilion Of Magic And The Trials Of The Seven Surviving Elohim. Såpass bør det være!
 • The Senior Service lager skikkelig garasje-hammond retro-kjør på The Girl In The Glass Case, med en samling instrumentaler som later som de er soundtracks til tv/film kult-klassikere fra rundt 1970. Tøft, men det finnes jo mye tøft genuint slikt materiale også.
 • Flashback magazine #8 er selvfølgelig et obligatorisk innkjøp. Bruker å handle den fra Forced Exposure, men det blir fort dyr porto å bestille bare dette ... En kamerat anbefalte å handle denne fra Dusty Groove, blir kanskje billigere.
 • Jeg er svak for oppslagsverk som samler masse omtaler på et brett. John Lias er ut med første bind av Spinning Around - A History Of The Soul LP, som dekker artister fra A til K. Slett ikke en sjanger jeg verken har så mye av eller kommer til å kjøpe så mye av, men denne innbundne boka på over 400 sider er såpass rimelig priset at jeg blir fristet. Spesielt når den får 5 stjerner her, og det flommer over av tilsvarende vurderinger på Amazon.

Record Collector #453, May 2016

torsdag 26. mai 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • Reklame for Purson sitt album nummer to, Desire's Magic Theatre. Kjøpte et par av deres første singler, men jeg står nok over album nummer to også. Ikke dårlig, men heller ikke ekstraordinært ...
 • 4 stjerner og helsides omtale av den tidligere nevnte CD-utgivelsen Kinked!: Kinks Songs And Sessions 1964-1971.
 • Hehe ... må innrømme at jeg både kjøpte (og hørte en del på!) Haircut 100 sitt album Pelican West da dette kom i 1982. Velfrisert britisk funkpop ganske langt unna det jeg ellers hørte på, og etter noen år røk LP-en ut av samlinga. Her får nyutgivelsen av albumet i utvidet 2xCD utgave 4 stjerner. Når jeg hører på enkelte låter nå, så angrer jeg litt, en lett sommerfølelse kommer flytende, det er fengende og noe harmløst uskyldig over enkelte låter her.
 • 4 stjerner til Close To The Noise Floor med den mer forklarende undertittelen Formative UK Electronica 1975-1984 ser ut til å være en fin samlesak, og vi kan vel forvente kvalitet når utgiver er Cherry Red. 4xCD bok med 48-siders hefte.
 • 4 stjerner til den tidligere nevnte Paul Roland utgivelsen In The Opium Den - The Early Recordings 1980-1987, også den fra Cherry Red. Har stor sans for ham, så denne blir nok kjøpt inn. Her nevnes at nyutgivelsen på CD av House of Dark Shadows (1986) fra tidligere i år også kommer med uutgitte kutt, som ikke finnes på In The Opium Den. Roland sin diskografi blir ikke akkurat mindre komplisert med årene.
 • Man bør vel alltid undersøke hva Blixa Bargeld finner på, og spesielt når Record Collector deler ut 5 stjerner, som de gjør til Nerissimo, hans nye utgivelse sammen med Teho Teardo. Ganske rolige, nedtonede, mørke stemninger, med poesi på både tysk og engelsk. Et album som nok trenger tid, men som sannsynligvis da blir kvalitetstid.
 • 5 stjerner til enda en Beatles bok: The Fab One Hundred & Four, med undertittel The Evolution Of The Beatles 1956-1962. Sikkert en superflott sak, men det begynner å bli trangt i rockbiblioteket, og det er nok mer presserende å få tid til å lese om Beatles fra 63 og utover ...
 • DVD-en Lee Scratch Perry's Vision Of Paradise er nok en underholdende sak (4 stjerner).
 • Dokumentaren All Things Must Pass - The Rise & Fall of Tower Records får jeg forsøke å få sett om anledningen byr seg.

Record Collector #452, April 2016

fredag 13. mai 2016 18:00

Nytt nummer av Record Collector, og som alltid ender jeg med en liten sjekkliste. Her en kjapp gjennomgang:

 • I september kommer det en 22-CD boks med Steve Hillage kalt Searching For The Spark, som samler album utgitt mellom 1969 og 1991 pluss mye bonusmateriale. Sjekkes nærmere når den tid kommer.
 • Analogue Productions sin nye 200g vinylreissue av Gregg Allman sitt første solalbum Laid Back (1973) er visstnok kvalitet hele veien. Er stor fan av Allman Brothers, burde vel hatt denne, men som tittelen antyder er albumet litt i roligste laget til at det blir prioritert, mange fine låter (gospel/ballader) til tross.
 • Jfr. Yardbirds nevnt i Shindig! #55 så kommer også en 2xCD Live at the BBC, med remastret lyd.
 • 4 stjerner til det nye albumet fra Anton Barbeau, Magic Act. Referansepunkter som Todd Rundgren, XTC, Robyn Hitchcock og Nick Saloman (Bevis Frond) trekkes fram ser jeg, så dette er nok en artist jeg godt kunne (og burde) brukt tid på, men så var det det med å finne tid da.
 • 4 stjerner til Earthling Society sitt nye album Sweet Charity. Har forsøkt meg på dem tidligere, men har mer sans for f.eks. Sendelica. ES blir rett og slett litt for lo-fi og messy, men for all del, de er mer variert enn Sendelica og har mye å by på i musikalsk trippy retning.
 • Britiske Be With Records har endelig fullført sin Ned Doheny reissue trilogi, nå er også debuten fra 1973 (Ned Doheny) tilgjengelig, sammen med tidligere utgitte Hard Candy (1976) og Prone (1979). Lett US vestkyst singer/songwriter pop, salgsmessige flopper alle sammen, men det er vidunderlig musikk å sette på, smittende behagelig lett stemning. Pitchfork gav tommelen opp i forbindelse med samleren Separate Oceans, men det er mer stas å ha disse tre albumene på kvalitetsnyutgitt vinyl.
 • 5 stjerner til Explosions In The Sky, The Wilderness. Må innrømme at EITS ikke fenger meg like mye som f.eks. Mono (eller Mogwai eller Sigur Ros for den del). Det blir litt for like stemninger og arrangementer i lengden, men låtene er kortere denne gangen, så jeg får kanskje gi dem en sjanse ...
 • Gimmer Nicholson sitt album Christopher Idylls kåres til "reissue of the month". Utgitt på Light In The Attic, så den tekniske kvaliteten skulle det ikke være noe å si på. Et uutgitt instrumental-album (gitar) innspilt i 1968. Big Star relatert på produksjonssiden. Rolig og stemningsfullt, men jeg er ikke stor nok fan av akustisk sologitar til at det blir prioritert til innkjøp.
 • Alex Harvey boksen The Last Of The Teenage Idols er allerede bestilt. Samler det meste og litt til over 14 CDer. Medfølgende 64-siders bok. Obligatorisk!
 • Light In The Attic har også gitt ut Lifetones sitt album For A Reason (1983) på nytt. Originalvinylen er svært vanskelig å få tak i, så den er velkommen. Men ikke like musikalsk interessant som bandet Lifetones sprang ut av, UK post-punk eksperimentalistene This Heat. LITA-avleggern Modern Classics Recordings har forøvrig også gitt ut deres album på nytt på vinyl nylig.
 • 4 stjerner til Bob Mould sitt nye album Patch The Sky. Mould serverer nok et stykke gnistrende og mørk gitarrock, holder i bøttevis for de som har sansen. I mindre doser gjelder det meg, både i forhold til Mould sine soloalbum og Hüsker Dü. For øvrig også god omtale fra Luna Kafé.
 • UK Subs har nettopp fullført sitt vanvittige A-Z albumtittel-prosjekt (å gi ut et album med tittel som starter på hver bokstav i alfabetet!). Mye å ta av, så samleren The GEM Singles er kanskje et bra sted å starte, med 7 singler/EP-er fra 1979-81 samlet på et brett. Fra Demon Records, tilgjengelig som en (dyr) 7x7" box, men også langt rimeligere på en grønn vinyl-LP.
 • DVD-en The Ecstasy of Wilko Johnson skal jeg se!
 • Det samme gjelder også The Dicks From Texas, hvis jeg kommer over den ...
 • Around Music / Ecouter Le Monde ser ut til å være en spennende world-music dokumentar, som jeg også vil forsøke å få med meg.